Nå er Windows 8-lanseringen offisiell

Microsoft har kunngjort når operativsystemet vil slippes.

Microsofts kommende operativsystem, Windows 8, har preget nyhetsbildet denne våren. Med et helt nytt grensesnitt og en helt ny grunnmur som skal fungere like godt på PC, mobil og nettbrett, blir dette en av Microsofts største prestisjeprosjekter på lang tid.

Det har lenge vært kommunisert at den endelige lanseringen vil finne sted denne høsten, og ryktene har pekt ut oktober som en sannsynlig måned. Nå bekrefter Microsoft endelig lanseringstidspunktet. På Microsofts Worldwide Partner Conference i Toroto, Canada, annonserte Windows-sjef Tami Reller at Windows 8 blir å finne i butikkhyllene mot slutten av oktober.

Ferdigstilles i august

Allerede i februar fikk folk flest ta den første kikken på Windows 8, via en Consumer Preview-versjon. For en drøy måned siden ble den lanseringsklare versjonen sluppet, som i stor grad skal være en ferdig versjon av operativsystemet.

Reller annonserte i dag at Windows 8 vil bli levert til produksjon (RTM) den første uken i august. Det betyr i korte trekk at operativsystemet vil være helt ferdig. Det vil da bli levert til produsenter som Dell, HP og Asus, samt andre partnere og utviklere slik at de kan gjøre den siste finpussen før den endelige lanseringen i oktober.

På dette punktet vil Microsoft også skru på den kommersielle plattformen, slik at utviklere kan begynne å tjene penger på sine programmer og apper via Microsofts egen app-butikk, Windows Store.

Rekordbillig oppgradering

Forrige uke ble det gjort klart at å oppgradere til det kommende operativsystemet blir billigere enn noen gang. For 39,99 USD, rundt 240 norsk kroner, kan du gå fra Windows XP, Windows Vista og Windows 7, til Windows 8 Pro.

Dette tilbudet starter den dagen Windows 8 blir lansert, som altså blir i slutten av oktober. Det gjelder det helt frem til 1. januar 2013.

Har du kjøpt deg en ny PC med Windows 7 etter juni måned, finnes det enda et oppgraderingstilbud til deg. Hvis du registrerer deg nå kan du få Windows 8 Pro for 15 USD, eller 90 norske kroner.

Kommer i fire versjoner

Windows 8 blir tilgjengelig i fire forskjellige versjoner; Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 Enterprise og Windows RT. ARM-baserte enheter, som nettbrett og mobiler enheter får Windows RT. «Vanlig» Windows 8 uten noen videre benevning, er utgaven som er ment for folk flest, mens Windows 8 Pro er ment for bedrifter, teknoentusiaster og andre profesjonelle brukere. Enterprise-versjonen er ment for storkunder, og byr på ekstra avanserte sikkerhets- og administrasjonsfunksjoner.

Du kan lese mer om hvordan du kan oppgradere maskinen du i dag har til Windows 8, i denne artikkelen.

Microsoft annonserte i samme slengen at Windows 7 nå har nådd en ny milepæl. Hele 630 millioner kopier av operativsystemet skal være solgt, et historisk høyt tall for selskapet.

(Kilde: Windows Blog)

Les også
Ett steg nærmere Windows 8-lansering
Les også
Disse nye snarveiene vil du ikke gå glipp av
annonse