Til hovedinnhold

Nå kan du overklokke prosessoren til den smelter

Intel vil tilby egen forsikring for entusiaster.

Hardbarka PC-brukere har lenge brukt overklokking som en teknikk for å klemme ut hver eneste lille dråpe ut av prosessorene sine. Nå lanserer Intel en egen prosessorforsikring for entusiastene, slik at de ikke trenger å være redde for å ødelegge prosessorene når de overklokker dem.

Kun for entusiaster

Normalt sett skal selvfølgelig ikke en prosessor overopphetes, og selv ved overklokking skal de innebygde temperaturmålerne slå inn og stoppe prosessoren før det er for sent. I visse tilfeller stiger imidlertid temperaturen for fort, stoppmekanikken blir ikke aktivert i tide, og prosessoren blir ødelagt. Det er dette Intel vil beskytte brukerne sine mot, og lanserer Intel Performance Tuning Protection Plan, for fem av prosessorene sine.

Forsikringen skal dekke én ny prosessor som en erstatning for en utbrent, overklokket prosessor. Hvis prosessoren din bryter sammen på grunn av en annen hendelse, vil den bli dekket av den vanlige tre-års-garantien som følger med til vanlig.

Prosessorene det gjelder er som følger:

  • Core i7 3960X
  • Core i7 3930K
  • Core i7 2700K
  • Core i7 2600K
  • Core i5 2500K

Prøveprosjekt

Prisene vil variere fra prosessor til prosessor, men vil ligge mellom 20 og 35 dollar (120 og 210 kroner). Forsikringen må tegnes senest ett år etter at prosessoren er kjøpt.

Dette er foreløpig en prøveprosjekt for Intel, som vil vare i seks måneder. Etter det vil selskapet ta en vurdering, og bestemme om de vil fortsette med tilbudet eller ikke.

Du kan finne mer informasjon på nettsiden til Intel.

(Kilde: The Verge)

annonse