Til hovedinnhold

Dette er en 80 000-kroners TV fra B&O

BeoVision 11 kommer med flere oppdateringer i forhold til forgjengeren.

Bang & Olufsen

Danskene i Bang & Olufsen (B&O) har nå kunngjort oppfølgeren til TV-en BeoVision 10 fra 2009. Den nye modellen heter, ikke overraskende, BeoVision 11. Den har fått ny design, samtidig som innmaten skal ha fått en solid overhaling ifølge selskapet selv.

BeoVision 11 kommer i størrelsene 40, 46 og 55 tommer, og er utstyrt med en rekke forbedringer. Vi finner blant annet oppdatert skjermteknologi, smart-TV-funksjonalitet, Apple TV-integrasjon, stereoskopisk 3D og et innebygd lydsystem.

På skjermfronten

BeoVision 11 er basert på et LCD-panel med kant-LED-belysning. Oppdateringsfrekvensen er på 200 Hz, og B&Os bildemotor analyserer bildet i sanntid. TV-en har videre innebygde profiler til film og spill.

Videoplattformen er den samme som dukket opp med BeoPlay V1, og den håndterer stereoskopisk 3D. En ny lyssensor kalt 360° Automatic Picture Control skal visstnok måle lyset i 360 grader og tilpasse bildet deretter. Hvis du for eksempel har et vindu bak TV-skjermen, skal altså lyssensoren i BeoVision 11 ta hensyn til dette.

På smartfronten

Den nye TV-en byr videre på en smart-TV-plattform som er basert på den åpne smart-TV-alliansen, og her vil brukere få tilgang til velkjente tjenester som YouTube og videostrømming fra filmtjenester.

Apple-brukere får også en gladnyhet med BeoVision 11, ettersom TV-en har plass til en Apple TV-boks på baksiden. Med denne boksen kan du leie film på iTunes eller bruke trådløs AirPlay-funksjonalitet.

BeoVision 11 kan også utstyres med en harddiskopptaker, hvor du kan ta opp ett program mens du ser på et annet – eller ta opp to ulike TV-programmer samtidig. En DLNA-funksjon muliggjør overføring av video, musikk og bilder fra dine andre dingser i hjemmet, og ellers kan du se fram til blant annet seks HDMI- og to USB-kontakter.

På lydfronten

Bang & Olufsen har alltid fokusert på lydkvalitet, og BeoVision 11 er intet unntak. TV-en inneholder totalt seks høyttalere med alt fra diskant til bass, og den innebygde ICEpower-forsterkeren leverer totalt 32 watt.

En digital surroundmodus klarer opptil 12 lydkanaler, takket være B&Os TrueImage-algoritme. Denne håndterer miksingen av lydsignaler etter antall lydkanaler og høyttalere.

Brukerne kan fritt skreddersy lydoppsettet gjennom menyen på TV-en, og det er et utall av innstillingsmuligheter. Dersom du foretrekker det enkle, kan du la TV-en styre showet, og det samme gjelder også bildeinnstillingene.

Velkjent design

Selv om fargene er nye, rammen har blitt smalere og høyttalerfronten har blitt lavere, slekter BeoVision åpenbart på sin forgjenger utseendemessig sett. Aluminiumsrammen kommer i enten sølv eller svart, og en av monteringsmulighetene inkluderer en motorisert og nærmest lydløs svingtapp på veggen som går helt ut i 90 grader.

Andre løsninger inkluderer en motorisert gulvstand, som kan kontrolleres av en B&O-fjernkontroll. Foten fra BeoVision 10 er videreført, og det finnes også et veggfeste som ikke er motorisert.

Pris og tilgjengelighet

BeoVision 11 kommer som nevnt i 40, 46 og 55 tommer, og skal allerede være på plass hos Bang & Olufsens butikker. Veiledende priser på de ulike modellene er henholdsvis 47 000, 60 000 og 80 000 kroner.

(Kilde: Bang & Olufsen)

annonse