Nyhet

Yale kan mer enn å låse døra di

Kommer med nytt og smart alarmsystem til neste år.

Yale har lagd konvensjonelle låser i en årrekke, og de siste årene har de også vært aktuelle med såkalte smarte dørlåser. Her på berget har stadig flere fått øynene opp for å slippe å dra rundt på nøkler, så produkter som Yale Doorman har funnet veien til en del dører.

Men i vår tid holder det selvfølgelig ikke å kun ha kontroll på om ytterdøra er låst eller ikke – vi vil gjerne vite hva som skjer utenfor og i resten av huset også.

Sync byr på ny kontrollboks, nye sensorer og ny design. Den runde gule boksen nede til venstre er en utvendig «nabovarsler» som blinker og uler hvis alarmen går. Dette er ikke vanlig her hjemme, men er å betrakte som standard i en del andre land.

For å få til dette har Yales dørlåser som regel vært å finne i pakkeløsninger fra diverse sikkerhetsselskaper, men Yale har også sine egne «Smart Living»-produkter som kan skape et anstendig sikkerhetssystem.

På årets IFA-messe er vi dog mer interessert i hva som kommer fremover, og her viser Yale oss et helt nytt og kjekt alarmsystem kalt Sync. Her får vi fysisk mindre komponenter med en mer avrundet design, og i tillegg er ny teknologi på plass.

Sync skal nemlig være både kompatibel med Philips Hue og støtte stemmestyring gjennom Alexa, så her vil det komme flere muligheter for å kombinere alarmsystemet med belysningen og det å kunne sette på alarmen ved å bare si det.

Alexa- og Hue-støtte er gjengangere på årets IFA-messe.

Men akkurat hvordan de helt skal løse sikkerhetsaspektet rundt dette – man vil jo ikke at noen som har brutt seg inn skal kunne be Alexa om å skru av alarmen – er ennå ikke klart.

Nye kameraer ute og inne

Yale utvider i tillegg sin portefølje med flere Wi-Fi-kameraer. Ett er ment for innendørs bruk og et annet kan med fordel kan plasseres i nærheten av inngangsdøra.

Det nye utendørskameraet har sirene, lys og dedikert bevegelsessensor.

For sistnevnte gjøres det et poeng av at løsningen har en dedikert bevegelsessensor som visstnok skal være bedre enn at selve kameraet plukker opp bevegelser.

Dette produktet har også innebygd lys og en sirene som normalt sett vil jage bort både selgere og potensielle skurker.

De nye produktene dukker nok dessverre ikke opp på markedet før i 2019, og ettersom det ikke er snakk om noe simultant globalt slipp kan det både vare og rekke før vi får Sync hit til landet.

Som en trøst ser det ut til at Yale kan gjøre forandringer på servernivå som gjør at det eksisterende økosystemet også kan få Hue- og Alexa-støtte.

Les alle våre saker fra IFA-messen »

Les også
Halogenpærer hjemme blir forbudt. Men hva med i bil?
Les også
Philips slipper nye lamper i Hue-serien
Les også
Husket du å låse ytterdøren?
annonse