Tek.no

Nyhet

Større konkurranse i billigsegmentet - Komplett utfordrer Ice

Blir blant de billigste med tre nye abonnement.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
7 Nov 2018 06:00

Komplett Mobil har vært en gjenganger i toppen av våre mobilabonnementskåringer de siste årene, men det har vært stille fra selskapet i det siste.

Nå kommer imidlertid noen, riktignok små, justeringer.

  • MiniFlex+ 2 GB reduseres fra 199,- til 189,- i måneden.
  • Medioflex beholder prisen på 249 kroner i måneden, men økes fra 3 til 4 GB.
  • MaxiFlex+ 20 GB justeres ned fra 479,- til 449,-

Det siste gjør at Komplett igjen legger seg på nivå med Ice, som nylig varslet til dels store endringer i sine abonnement fra 8 GB og opp.

Komplett Mobil inkluderer imidlertid bruk i land som USA og Thailand i sine abonnement, og kaller det «EU+».

Slik er prisene sammenlignet med konkurrentene

Endringene gjelder umiddelbart for nye kunder, og for eksisterende kunder fra og med 1. desember. Det skyldes «praktikaliteter rundt billing og provisjonering», ifølge Komplett Mobil-sjef Haakon Dyrnes. De nye prisene vil gå ut på Kompletts nettsider klokken 10 i dag.

Om vi ser på de billigste alternativene i markedet nå, ser bildet slik ut:

Komplett legger seg altså på samme nivå som den nye operatøren Youteam, som også lover at sju prosent av månedsprisen du betaler går til et idrettslag eller en organisasjon du velger.

Også Get tilbyr 4 GB til 249 kroner i måneden, men der må du allerede ha TV eller bredbånd fra Get for å kunne bestille abonnement. Det samme gjelder Fjordkraft, men de krever strømabonnement for at du skal få den beste prisen.

Alene på toppen

Chilimobils Fri Data-abonnement er på sin side enerådende i den øverste brukskategorien, og danker ut absolutt alle på hvor mye data du får inkludert til prisen. Vi venter imidlertid fortsatt på selskapets løsning etter at myndighetene nylig konkluderte med at vilkårene til Chili er i strid med reglene om nettnøytralitet.

De krevde blant annet at Chilimobil må åpne for deling av data fra mobilen din til for eksempel PC-en, så lenge det er snakk om din egen PC. De godtok imidlertid at Chili fortsetter med et krav om at abonnementet kun er til «personlig bruk».

annonse

Les også