Til hovedinnhold

Er du ensom? Denne roboten skal hjelpe deg

«Fribo» er den nye vennen for folk som bor alene.

Robotteknologien kan brukes til så mangt, og nå har det kommet en ny høyteknologisk krabat som retter seg spesifikt mot mennesker som bor alene, melder The Verge. Den har fått navnet «Fribo».

Fribo ble presentert på konferansen IEEE Spectrum nylig og er bygget av sørkoreanske forskere.

Poenget med roboten er at den skal hjelpe ensomme og/eller aleneboende med å holde kontakten med venner og kjente. Dette gjør den ved å følge med på livet ditt via sensorer som fanger opp aktiviteten din i huset eller leiligheten, for å videreformidle informasjon om disse aktiviteter til vennene.

Ultrasonisk sensor

På denne måten er det meningen at roboten skal formidle en følelse av å dele aktiviteter og hverdagen med andre, selv om man altså fremdeles er alene, teknisk sett.

I hvor stor grad konseptet skiller seg fra vanlige sosiale medier kan sikkert diskuteres, men én av forskjellene skal i alle fall være at Fribo er mye mer diskré og respekterer privatlivet til brukerne i større grad enn andre plattformer. Testpersoner skal også ha rapportert at roboten hadde en positiv effekt på deres sosiale liv.

Roboten har utrasoniske sensorer som kan registrere hvorvidt brukeren befinner seg i rommet, og har også sensorer som registrerer temperatur, fuktighet og lysstyrken i omgivelsene. Den har også stemmegjenkjenning, men visstnok ikke av spesielt sofistikert art.

Antallet mennesker i vesten og Asia som lever alene skal være sterkt økende, og det er denne trenden den nye innretningen er ment å imøtekomme. Når og hvor produktet eventuelt vil bli tilgjengelig andre steder i verden er ennå uvisst.

Boston Dynamics-robotene har begynt å bli skikkelig avanserte: Her holder «SpotMini» døren åpen for kameraten sin »

Mer om
annonse