Tek.no

Nyhet

Battlefield V avslørt med trailer og masse info

Dropper «Premium pass» og loot-bokser.

EA
Niklas Plikk
24 Mai 2018 10:26

Onsdag kveld avslørte svenske DICE det nyeste tilskuddet i Battlefield-serien: Battlefield V. Spillet er satt til andre verdenskrig, men spillutvikleren sier at de denne gangen vil ta for seg de mindre kjente sidene ved krigen.

De nevner blant annet Norge som ett av landene vi får besøke i løpet av spillets historiedel, i tillegg til Rotterdam i Nederland. En av spillkarakterene du kan ta styring over vil dessuten være en norsk kvinne.

Du vil kunne spille Battlefield V sammen med en kompis i samarbeidsmodus (co-op), og DICE gjorde også et poeng av at de dropper både «Premium Pass» og de svært kritiserte loot-boksene fra spillet.

Fri tilgang på alle framtidige kart

I tidligere Battlefield-spill har spillere kunnet kjøpe et såkalt Premium Pass, som har gitt dem tilgang til nye flerspillerkart som har kommet etter spillets lansering. Dette har segmentert alle som har spilt flerspillermodusene, ettersom det har kostet penger for å få tilgang til alt innhold.

Dette blir det slutt på i Battlefield V. Kjøper du spillet vil du få tilgang til alle framtidige kart som slippes, uten å måtte betale mer.

Dropper sterkt kritiserte loot-bokser

Battlefield V vil heller ikke ha loot-bokser med tilfeldig innhold. Dette ble ikke spesifikt nevnt under lanseringen i går kveld, men bekreftet av en talsperson til spillnettstedet Polygon i ettertid.

Det virker imidlertid ikke som det blir helt slutt på tilfeldige gevinster, men at eventuelle loot-bokser kun vil gi spillere kosmetiske gjenstander, og ikke noe som påvirker prestasjonen din i spillet eller historien.

Dette er en tydelig ny vei for morselskapet EA og DICE å ta, etter Star Wars: Battlefront II-flausen i fjor. Der fikk de massiv kritikk for å ha gjort loot-bokser en essensiell del av spillet, hvor både spillkarakterer og viktige oppgraderinger kunne vinnes tilfeldig. Klagestormen som fulgte fikk også oppmerksomheten fra flere statlige organer i USA og Europa, og i Nederland og Berlin anses den typen loot-bokser nå som gambling.

Battlefield V slippes 19. oktober til PC, PlayStation 4 og Xbox One. Du kan prøve spillet litt tidligere via EA Access og Origin fra 11. oktober, men da må du ha forhåndsbetalt for det.

Sjekk traileren for spillet nedenfor... Det ser mildt sagt hektisk ut:

Les også
Microsoft avslørte nytt Halo og Gears of War
Les også
De nye Battlefield V-kravene er spinnville
annonse

Les også