Til hovedinnhold

Se hvor Elon Musks Tesla er akkurat nå

Nettsted lar deg følge med på Teslaen og «Spacemans» ferd mot Mars.

Mange trodde nok Elon Musk spøkte når han sa at han skulle sende en Tesla Rodaster opp med SpaceX' Falcon Heavy-rakett, men det gjorde han altså. Nå har det dukket opp en egen nettside for de som er interessert i å følge med på den lange ferden mot Mars i detalj.

Nettsiden har det talende navnet Whereisroadster.com og gir deg alle de mest relevante tekniske opplysningene fra reisen, slik som posisjon, avstand fra Jorden og Mars, samt hastighet relativt til de to planetene.

Mot Mars i 69 000 kilometer i timen

Ifølge nettsiden beveger Teslaen seg i skrivende stund bort fra Jorden med en fart på cirka 10 000 kilometer i timen, og mot Mars med en fart på cirka 69 000 kilometer i timen. Bilen befinner seg for øyeblikket cirka 3,6 millioner kilometer fra Jorden og cirka 222 millioner kilometer fra Mars.

Nettsiden viser blant annet banen til Teslaen relativt til banene til planetene.

Nettsiden viser også banen til både Teslaen og alle de fire planetene nærmest Jorden, og via animasjon kan man se hvor alle de ulike objektene vil befinne seg i forhold til hverandre fremover i tid.

Teslaen skal altså ikke gå i bane rundt den røde planeten, slik noen har antydet, men vil bevege seg svært nær Mars når bilen krysser planetens bane på vei tilbake mot solen den 7. oktober 2020. Det er altså en stund til vi får se «Starman» med Mars som bakgrunn.

Selve nettsiden er laget av en romfartsingeniør ved navn Ben Pearson og baserer seg på informasjon hentet fra NASA-tjenesten JPL Horizons, som tilbyr nøyaktige, oppdaterte data om solsystemets objekter.

Det har for øvrig også vært mulig å følge med på Teslaens ferd visuelt. På SpaceX' YouTube-kanal ble det nemlig strømmet video direkte fra bilen via flere kameraer, men denne videostrømmen ble ganske kortvarig på grunn av begrenset batterikapasitet. Musk publiserte det siste bildet av Starman 7. februar på Instagram.

Tesla ble nylig slaktet av Forbrukerrådet i ny kåring »

annonse