Tek.no

Nyhet

Surface Book 2 kan tappe batteriet selv om strømkabelen er koblet til

Microsofts nye bærbare er visst ikke ideell til spilling.

Microsoft
22 Nov 2017 12:40

Da Microsoft kunngjorde sin nye bærbare Surface Book 2 var det klart at maskinen fikk en del viktige oppgraderinger. Den kraftigere maskinvaren har imidlertid gitt et strømforbruk som i noen tilfeller kan føre til direkte upraktiske konsekvenser, melder The Verge.

Etter å utsatt maskinen for grundig testing kom nettstedet frem til at Surface Book 2 faktisk tapper batteriet selv om den er plugget til strømkabelen. Dette er nå også bekreftet av Microsoft i en uttalelse til The Verge.

Problemet, som gjelder 15-tommeren, kan skje når maskinen utsettes for tunge, grafiske oppgaver, slik som når man spiller og dermed belaster det relativt kraftige GTX 1060-skjermkortet man finner på innsiden.

Microsoft Surface Book 2. Bilde: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Ytelsesbryter på maks

Ifølge uttalelsen fra Microsoft er det først og fremst når ytelsesglidebryteren på Surface Book 2 stilles til det høyeste nivået at batteritappingen kan skje. Denne bryteren er av de nye funksjonene på maskinen og lar brukere justere fra maks batterisparing til maks ytelse med mange hakk innimellom.

Microsoft bedyrer imidlertid at selv under disse omstendighetene vil batteriet aldri tømmes helt, takket være strømhåndteringen på maskinen. Om man bruker maskinen til intense og lange spilløkter kan det altså likevel være at du må belage deg på opplading etter spillingen selv om du har strømkabelen koblet til.

Det er når denne ytelsesslideren er satt til maks at problemet inntreffer. Bilde: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Ifølge The Verge vil graden av strømtapping naturlig nok variere etter spilltittel og diverse innstillinger som for eksempel oppløsning, og jo mer krevende oppgaver man gir grafikkprosessoren, jo større blir problemet. Nettstedet driver fortsatt å teste maskinen, men konkluderer foreløpig med at Surface Book 2 ikke først og fremst er designet for spilling.

Vi har ennå ikke testet maskinen skikkelig, men kun kommet med en sniktitt, så det gjenstår å se hva våre folk konkluderer med. Surface Book 2 skal lanseres i Norge en gang på nyåret.

Surface Book 2 kan være den ultimate laptopen akkurat nå »

Les også
Surface Laptop kommer nå i en billigutgave
Les også
Det nærmeste vi kommer den ultimate laptopen akkurat nå?
Les også
Her er Surface Book 2 - nå også i 15-tommer
annonse

Les også