Nyhet

IKEAs smarte lyspærer får støtte for alle de store smarthus-plattformene

Den svenske møbelgiganten kaster seg på Google-, Amazon- og Apple-teknologien.

De smarte hjemmene er på fremmarsj, men med flere plattformer på markedet kan manglende kompatibilitet fremdeles være en hindring for å realisere drømme-smarthjemmet. Nå har det skjedd et viktig fremskritt på dette feltet, melder IKEA i en ny pressemelding.

Den svenske møbelgiganten skal nemlig gjøre sine smartprodukter, nærmere bestemt smartlysene sine, kompatible med både Google Assistant-, Amazon Echo- og Apple Home-plattformene.

Vil gjøre smarthjemmet enklere

Det er IKEAs såkalte Trådfri-smartlys som får den nye støtten. Disse lysene ble avduket av IKEA så sent som i mars i år, og er trådløse, rimelige LED-lys som kan kontrolleres med fjernkontroll eller med en egen mobilapplikasjon til iOS og Android. Med appen kan man for eksempel dimme lysene eller justere dem for å oppnå ulike stemninger.

Snart kan man altså bruke de overnevnte plattformene til å kontrollere lysene i stedet. Støtten skal ifølge IKEA komme på plass til sommeren, men uten at den konkret dato foreligger ennå. Formålet fra IKEAs side er å gjøre smarthjemløsninger mindre kompliserte.

– Med IKEA Home Smart utfordrer vi alt som er dyrt og komplisert den tilkoblede hjemmet. Ved å sørge for at våre produkter fungerer med andre på markedet tar vi ytterligere steg mot å tilgodese menneskers behov og gjøre det lettere å interagere med produktene i det smarte hjemmet, sa sortimentsjef for IKEA Home Smart, Björn Block, i pressemeldingen.

Møbelgiganten har vært ganske tidlig ute med å varsle tung satsing på smarthjemløsninger. I 2015 kunne vi for eksempel melde at selskapet har planer om et smartkonsept for kjøkkenet som innebærer projiseringa av oppskrifter og matlagingstips på selve kjøkkenbordet. De har også bygget trådløs lading inn i møbler.

Robotene blir også stadig smartere: Denne kan parkere bilen din »

Les også
LIFX: Smarte, Wi-Fi-styrte lyspærer
Les også
– Apple har begynt produksjonen av en egen smarthøyttaler
Les også
IKEA lanserer smartlys til en veldig hyggelig pris
Les også
Nå kan du styre smarthjemmet ditt med en lekker fjernkontroll av tre
annonse