Tek.no

Nyhet

Denne kragen tar 360-videoer av livet ditt

FITT360 har blitt en hit på Kickstarter.

6 Feb 2018 12:04

360-graderskameraer kommer i mange utgaver, og nå ligger det en variant på finansieringsnettstedet Kickstarter som skiller seg litt ut. FITT360 er navnet på et 360-graderskamera du kan henge rundt halsen.

Produktet har form som en «bøyle» du legger rundt halsen og inneholder tre kameraer med full HD-oppløsning; to på baksiden og ett i den ene tuppen på fremsiden.

Formålet med konseptet er å sette deg i stand til å ta opp 360-gradersvideoer i skikkelig førstepersonsperspektiv uten at du trenger å bruke hendene til annet enn å starte og avslutte opptaket.

Kommer med egen mobilapp

Kickstarter

360-gradersvideoene- eller bildene blir automatisk sydd sammen ved hjelp av en egen, tilhørende mobilapp som kommuniserer med bøylen via Bluetooth. Kameraet skal være i stand til 90 minutter med videoopptak før det må lades opp igjen via USB. Det går også an å strømme i sanntid om du ønsker det.

Utviklerne bedyrer at kameraet er lettvektig og komfortabelt å ha på seg, og det skilter både med IP67-sertifisering, som gjør det vann- og støvsikkert, samt støt- og varmesikkerhet. GPS er også på plass. Kameraene takler kun 30 bilder per sekund, og hvert av dem opererer med synsvinkel på 180 grader.

Dette er en av de tidligere videoen de har tatt med kamerabøylen. Legg merke til de tydelige kantene mellom hvert kamera. Det er langt ifra perfekt, men kanskje de får fikset problemene før lansering.

Produktet har for øvrig innebygde høyttalere som gjør at du kan bruke produktet som hodetelefon, formodentlig med noe begrenset lydkvalitet. FITT360 har samlet inn 286 000 dollar av et mål på 50 000 dollar med 17 dager igjen, og om du vil sikre deg et eksemplar må du ut med minimum 396 dollar på Kickstarter.

Den ferdige utgaven blir enda litt dyrere og vil koste 700 dollar, så produktet er ikke direkte billig. Mer informasjon finner du hos Kickstarter.

Her er et annet spenstig Kickstarter-konsept: Denne spillmusen er også en joystick »

Les også
Hele denne spillmusen er en joystick, og den har en ekstra en til tommelen
Les også
Denne telefonen er på størrelse med en fyrstikkeske
Les også
Slik skal Logitech gjøre det enkelt å skrive på tastatur i VR
annonse