Tek.no

Nyhet

Galaxy S9 sies å være mye tregere enn iPhone X, men stemmer det?

Ytelsestester og bruksopplevelse er helt forskjellige ting, skriver Forbes.

YouTube / EverythingApplePro
12 Mar 2018 14:29
annonse

Apples dyre flaggskip er kjent for å ha meget kraftig skyts under panseret i form av sin nye A11-brikke – som i vår test viste seg å være på høyde med ultrabook-maskiner.

På ytelsestester gjør Apples iPhoner det ekstremt godt, og selv de nyeste Android-mobilene er ikke engang i nærheten. Men ytelsestester og bruksopplevelse i det virkelige liv er to vidt forskjellige ting, skriver journalist Gordon Kelly i Forbes.

I Forbes-artikkelen blir det påpekt at stadig flere youtubere legger ut videoer som viser at iPhone X ikke klarer å tukte Samsungs nye toppmodell når den må mellomlagre mye informasjon.

YouTubeeren EverythingApplePro er en av mange som har gjort en slik test:

Etterlyser mer minne

Apple sin A11-brikke er målt rundt 45 prosent raskere enn systembrikken Snapdragon 845, som Samsung bruker i sine amerikanske modeller. Likevel havner den på etterskudd i flere av testene når du åpner opp appene, og lar de ligge i dvale for så å starte de opp igjen.

annonse

Problemer ligger i at iPhone X kun har 3 GB med arbeidsminne, som er halvparten av hva Samsungs rival kan skilte med.

Når du fyller opp minnet, vil det starte å kvitte seg med statusen på de eldste appene du har åpnet. Henter du opp disse appene igjen vil telefonen altså måte laste inn appen på nytt, og betyr at Galaxy S9+ rykker fra i disse testene.

«Krever» flere forbedringer

Med andre ord får du aldri full glede av brikkesettet til iPhone X, dersom du har mange apper oppe. Kelly mener Apple må skjerpe seg på sin neste modell, og mener de må ta tak i tre punkter.

Først og fremst må telefonen få mer minne. Det bør økes til minimum 4 GB, men aller helst 6 GB – slik Galaxy S9+ har – uten at prisen blir så mye høyere i dag. Han peker på at modulene er billige, og at Apple burde kunne svelge denne kosten med tanke på hva slags marginer de operer med i dag.

annonse

Han syns også det er på høy tid at Apple øker kapasiteten på batteriene sine. Samsung trekkes fram som et eksempel, som har angivelig har hatt 3500 mAh-kapasitet i sine toppmodeller siden 2015.

Til slutt mener Forbes-skribenten at Apple må endre strategien for oppdatering av iOS. Slik det er i dag oppdateres hele iOS så fort det er feil i for eksempel epost-klienten, nettleseren, klokka eller andre original-apper. Disse bør bli mer modulære, slik at de kan oppdateres via App Store, uten å måtte oppdatere hele telefonen hver gang feil oppdages.

Vår mobil-anmelder er enig i at Apple har blitt slepphendte på enkelte ting:
Les hva han mener de må skjerpe seg på »

(Kilde: Forbes, EverythingApplePro)

Les også
Klar tale fra iPhone X-eiere: her må Apple skjerpe seg
Les også
Dette er HTCs nye flaggskip
Les også
Samsung Galaxy S9+
Les også
Samsung Galaxy S9
Les også
Beste treningsklokke til under 2500 kroner
annonse

Les også