Til hovedinnhold

Google Chromecast skal bli enda bedre

Får skjermspeiling og vil fungere uten Wi-Fi.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Vegar Jansen

Googles populære medieplugg Chromecast har stadig fått oppdateringer siden vi testet den i fjor høst, og nå skal den bli enda bedre.

Under Google I/O-konferansen i San Fransisco kunne Google også fortelle om at skjermspeiling nå også blir mulig. Dette kan være kjekt for å for eksempel vise frem mobilbildene på TV-en når du har gjester, eller for å vise frem en nettside på neste møte.

Speiling av skjermen må gjøres fra et knippe mobiler og nettbrett med Android. I første omgang er det snakk om HTC One M7, G2 fra LG, samt Googles Nexus 4, 5, 7 og 10. Samsung er også på banen med Galaxy Note 3, Galaxy S4, og Galaxy S5. Støtte for flere enheter skal komme etter hvert.

Kontakt over mobilnettet

Kjekk pinne blir nå enda kjekkere.Foto: Google

En veldig kjekk ting med Chromecast er at du kan strømme film og musikk direkte fra en enhet med over lokalnettverket, og da støttes Android, iOS og Windows. Men senere i år skal det bli enda enklere for Android-gjengen, ettersom Chromecast vil få en oppdatering som også lar den oppdage lokale Android-mobiler eller -nettbrett med mobilt bredbånd.

Det betyr at man ikke nødvendigvis er nødt til å være på et nettverk – ditt eget eller andres – for å sende innhold til en Chromecast i nærheten. Denne funksjonen skal for øvrig være helt valgfri å ha på eller av.

En siste nyhet kalles Backdrop, som er en personalisering av hjemmeskjermen på Chromecast. Nå skal den kunne vise bilder eller annet innhold du velger fra din konto på Google+.

Chromecast kan være «innebygd» i din neste TV:
Google har avduket sin nye TV-plattform >>>

Kilde: Flatpanels.dk

annonse