Tek.no

Nyhet

Nå får du enda bedre spillgrafikk rett i Firefox

Mozilla drar Unreal Engine 4 inn i nettleseren.

Epic
Varg Aamo
14 Mar 2014 05:30

For et års tid siden gikk Epic Games og Mozilla Foundation sammen om å gi deg skikkelig alvorlig spillgrafikk – rett i nettleseren. Med teknologidemoen Epic Citadel fikk du prøve ut grafikkmotoren Unreal Engine 3, uten å starte annet enn Firefox.

Siden den gang har dette samarbeidet gitt opphav til noen kommersielle spill, men nå mener visst de to selskapene at tiden er moden for en oppgradering. I dag viste nemlig Epic frem deres nestegenerasjons spillmotor, Unreal Engine 4, kjørende i en nettleser.

Se video av demonstrasjonen nederst i saken.

Krever ingen tillegg

Ved å benytte et undersett av JavaScript ved navn asm.js, så vel som utviklerverktøyet WebGL, skal spillmotoren ifølge selskapene bak klare å kjøre nesten like raskt som om den hadde blitt installert og startet som et vanlig program.

Mozilla forteller at nettleserytelsen det siste året skal ha steget fra rundt 40 til cirka 67 prosent av ordinær spillytelse, skriver Ars Technica. Dette byr på store fordeler for spillere som bare vil ha noe kjapt å kose seg med uten å installere noen programmer, og det hele kjører faktisk uten at du trenger å installere et eneste tillegg i nettleseren.

For utviklere skal prosessen også være svært enkel, og til den originale Epic Citadel brukte utviklerne bare et par dager på å porte demoen over til WebGL, og utviklerne bak spillet Monster Madness brukte visstnok bareén dag på å porte sitt spill.

Det var kanskje på tide med denne oppgraderingen:
Alt i fjor fikk vi sammenlikne Unreal Engine 4-grafikk på PC mot Playstation 4 »

(Kilde: Ars Technica)

Les også
Se hvor god spillgrafikken snart blir
Les også
– Vi skjønner at folk er sinte. Vi beklager
Les også
Slik utnytter du din nye monster-PC
Les også
Snart kan du få heftig spillgrafikk i nettleseren
Les også
Se den utrolige utviklingen i PC-grafikk
annonse

Les også