Tek.no

Nyhet

Facebook i retten for å overvåke meldingene dine

Risikerer å måtte betale enorme erstatninger.

Shutterstock 147623615/Facebook/Teknofil.no/montasje
30 Des 2014 10:59

Det er mange som bekymret for at store selskaper vet mer og mer om hver og én av oss, og det som først betegnes som markedsføring eller sikkerhetstiltak kan raskt bli til overvåkning. I mange tilfeller ulovlig overvåkning. Nå har Facebook ifølge The Next Web blitt dømt i en amerikansk domstol for ulovlig overvåkning av private meldinger i appen Messenger, og så langt vi forstår gjelder ikke dette et begrenset antall meldinger. Det gjelder alle meldinger i hele nettverket.

10 000 dollar per bruker

Nettopp fordi det gjelder absolutt alle meldinger i hele nettverket, gjelder det også alle brukere. Rent utenom å bli dømt til å slutte med overvåkningen, har også Facebook blitt dømt til å betale omtrent 10 000 dollar til hver enkelt amerikansk bruker i erstatning. Det er ventet at dommen vil bli anket, og det ville også være merkelig om Facebook ikke ville kjempe med både nebb og klør mot denne avgjørelsen.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har neppe lyst til å betale 10 000 til hver Facebook-bruker.Foto: Shutterstock 181985711

Ikke bare er det snakk om helt abnormt store summer – ettersom selskapet har så mange brukere – men Facebook fortjeneste stammer også i all hovedsak fra brukertilpasset reklame.

Mye av informasjonen ser imidlertid ut til å stamme fra Messenger, og selskapet selv hevdet i retten at et unntak i Electronic Communications Privacy Act tillater slik overvåkning. Retten mente imidlertid at selskapet ikke hadde redegjort for hvordan denne overvåkningen kunne falle innenfor en slik paragraf, og dermed tapte de saken.

Facebook har enda ikke kommentert saken offentlig, så foreløpig er det bare å vente og se hva som skjer.

Lurer du på hvorfor Messenger i det hele tatt eksisterer?
Derfor har du to Facebook-apper på mobilen »

(Kilde: The Next Web)

annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading