Til hovedinnhold

Microsoft ruller ut storoppdatering til Lumia-mobilene

»Cyan»-oppdateringen inneholder mer enn bare Windows Phone 8.1.

Microsoft annonserte på tirsdag at de nå begynner å rulle ut en stor programvareoppdatering – kodenavn «Cyan» – til sine Lumia-mobiler. I tillegg til at oppdateringen gir deg Microsofts nyeste Windows Phone 8.1-operativsystem, inneholder den også en rekke forbedringer i mange av de appene som er laget spesielt for Lumia-mobilene.

Utviklere har kunnet laste ned Windows Phone 8.1 helt siden slutten av april, men nå oppdateres altså Lumia-telefonene til folk flest med den nye versjonen.

Nokia Creative Studio 6.Foto: Nokia

Bedre kamera

Med Cyan-oppdateringen blir Lumia-mobilenes egne foto-apper Nokia Camera, Creative Studio og Storyteller forbedret. Kamera-appen får et enklere brukergrensesnitt med raskere og enklere redigering og deling av bilder, samt en oppdatert kamerarull som gir direkte tilgang til høyoppløselig zooming.

Nytt i Cyan er også Creative Studio 6, som snart vil kunne lastes ned fra Windows Phone-butikken. Dette er en app for bildebehandling, som i versjon 6 har fått nye filtre og verktøy som lar deg sette et personlig preg på bildene.

Nokia Device Hub er en app som lover å hjelpe deg med å holde styr på hvor du har gjort av de teknologiske duppedittene dine, ved å vise deg hvor du brukte dem sist.

Plass til mer på skjermen

En av nyhetene i Windows Phone 8.1, er at du kan ha en tredje kolonne med «fliser» («tiles») på startskjermen, og du kan bruke dine egne bilder som bakgrunn bak flisene.

Slik ser startskjermen ut med Lumia Cyan installert.Foto: Nokia

Den kanskje mest etterlengtede nyheter er imidlertid at Windows Phone nå endelig får et varslingssenter, og snarveier til vanlige funksjoner som å skru av og på Wi-Fi, GPS og flymodus. Dette er nyheter som er felles for alle Windows Phone 8.1-mobiler, ikke bare Lumia.

Andre nyheter som gjelder alle Windows Phone 8.1-mobiler er at søkefunksjonen er blitt bedre, at du kan skrive ved å la fingrene gli over bokstavene på skjermtastaturet, samt den nye Wi-Fi Sense-funksjonen som automatisk kobler telefonen til gratis trådløse nettverk i nærheten.

En Swype-lignende funksjon lar deg skrive ved å la fingrene gli mellom bokstavene på skjermtastaturet.Foto: Nokia

Noe kun for Lumia 1520

Alle Lumia-modeller som har Windows Phone 8 i dag vil få Cyan-oppdateringen i løpet av de nærmeste ukene, opplyser Nokias kommunikasjonssjef Edvard Bergström.

Enkelte nyheter i Cyan-oppdateringen gjelder kun Lumia 1520. Har du denne mobilen vil du blant annet få bedre lydkvalitet på videoopptak ved hjelp av Nokia Rich Recording og Dolby Digital Plus 5.1-lyd. Kamerafunksjonen har også fått noen forbedringer som kun gjelder 1520, og Microsofts Screen Share-teknologi gjør det mulig å overføre bilder trådløst fra telefonen til en TV.

Vi har prøvd Windows Phone 8.1:
Førsteinntrykk: – Et langt skritt i riktig retning »

Hvilken Windows-mobil bør du velge?
Her er vår toppliste med de beste Windows-mobilene »

annonse