Til hovedinnhold

Slik skal Apple redde deg fra iCloud-flauser

Planlegger å sende flere e-post-varsler.

Montasje: Apple/Teknofil.no

Selv om Apple nylig uttalte at det ikke var iClouds skyld at hundrevis av private, intime bilder av en rekke kjendiser ble delt på nettet, lover toppsjefen Tim Cook at de skal forbedre sikkerheten.

Ettersom det teknisk ikke var noen som hacket seg inn på iCloud, men heller lurte til seg innloggingsinformasjonen til de rammede kjendisene, er det her Apple vil fokusere innsatsen sin.

Vil sende ut flere varsler

Apple-sjefen Tim Cook forteller til Wall Street Journal at de vil implementere en bedre sikkerhetsløsning i løpet av et par uker. Med det nye systemet aktivert vil de sende ut varsler hver gang noen prøver å endre iCloud-passordet, gjenopprette data til en ny enhet eller legge til en enhet til kontoen.

Fram til nå har brukere fått en e-post når noen prøver å endre passordet eller logge inn for første gang fra en ny enhet, men aldri når noen har gjenopprettet iCloud-data til en ny enhet.

Innrømmer delvis skyld

Cook innrømmer at de ser i etterkant av nakenskandalen at Apple kunne ha gjort mer for å forhindre lekkasjen. Han presiserer at feilen ikke er teknisk, men at de handler mer om å informere brukerne bedre om hvordan systemet fungerer.

Målet med de endringene er ifølge Cook å øke bevissthet rundt sikkerhet og viktigheten av sterke passord.

Les Apples opprinnelige svar:
— iCloud ble ikke hacket!

(Kilde: Wall Street Journal via Ars Technica)

Mer om
annonse