Til hovedinnhold

Lanserer mobilabonnement uten tale og SMS

– Unge mennesker bruker helst apper.

Shutterstock

Fredag kommer det et nytt tilskudd på mobilmarkedet, og det er et nytt type tilbud til de som bruker mobil – men som synes dette å ringe og sende meldinger på vanlig måte er en uting.

Banzai 4G lanserer et bredbånds-tilbud som er basert på NetComs 4G-nett.

Selskapet selv mener tjenesten er spesielt rettet inn mot unge brukere, og skal du bruke tradisjonelle tjenester som telefoni, SMS og MMS, må dette forhåndsbetales som et kontantkort.

I dag er det slik at det nye 4G-nettet faktisk ikke en gang støtter tale.

Full tro på apper

– Unge mennesker er gjerne på nett overalt og hele tiden. Vi skal gi dem rask og rimelig tilgang. Til snakk og meldinger bruker de helst app-er som Viber, FaceTime, Skype, Messenger og WhatsApp, sier daglig leder Pål E. Vegard, i en pressemelding.

Tanken er at dette skal fungere både som et rent alternativ til mobilabonnement, eller som bredbånd på for eksempel hytta.

– Men, de unge må fortsatt kunne bli ringt til eller unntaksvis ringe selv. Tross alt bruker ikke alle app-er i den daglige kommunikasjonen ennå, står det videre.

– Fast bredbånd er uhensiktsmessig

Selskapet håper også at dette skal fungere som en konkurrent til IceNet.

– Fast bredbånd er uhensiktsmessig, kostbart og ufleksibelt for disse, sier Vegard.

Den store fordelen skal ifølge Banzai være at alt er forhåndbetalt, og derfor kan du kjøpe et abonnement på et visst antall gigabyte, og bare bruke det de fire gangene i året du er på hytta.

– Vi konkurrerer med operatører hvor alt nullstilles hver måned. Vår tilnærming er mer fair. Samtidig er prissystemet gunstig for brukere som ikke ringer noe særlig selv, men som kanskje først og fremst må kunne bli ringt til, sier Vegard.

Les også vår sak om sikkerhetsproblemer i mobilnettene:
– Det norske mobilnettet er verdens sikreste »

Denne saken er levert av Nettavisen NA24 .

annonse