Til hovedinnhold

Microsoft lanserer trolig snart sin egen smartklokke

Det tyder flere opplysninger på.

Microsoft

Smartklokker er blitt det neste store agnet for teknologisultne forbrukere, og produsentene har stilt seg opp på rekke og rad for å friste folket, inkludert Samsung, LG, Motorola og ikke minst Apple.

Allerede i april i fjor dukket det opp opplysninger om at også Microsoft ville kaste seg på lasset med sin egen smartklokke-modell. I mai i år ble disse ryktene videre underbygget, og det ble også antydet at produktet ville bli lansert i sommer.

– Kommer om noen uker

Det skjedde som kjent ikke, men nå har kilder som Forbes har vært i kontakt med opplyst om at Microsofts smartklokke likevel er rett rundt hjørnet. Ifølge kildene er klokken bare uker unna.

Samtidig har nettstedet Windows Central nå rapportert at FCC, det amerikanske byrået som regulerer telekommunikasjon, nettopp har godkjent en ny «mobil, trådløs enhet» fra Microsoft. Dermed skulle vel Microsofts smartklokke være mer eller mindre bekreftet.

Basert på tidligere opplysninger fra Forbes' kilder skal den kommende smartklokken benytte teknologi fra Microsofts Kinect-sensor, som vil bli brukt til kontinuerlig måling av pulsen til brukeren, noe som igjen skal gi brukeren viktige helsedata.

Bedre batteritid enn konkurrentene

Ellers fungerer klokken på kryss og tvers av plattformer, og kan synkroniseres med både iPhone-, Android- og Windows-telefoner. Forbes kan også opplyse om at produktet får en batteritid på mer enn to dager ved normalt bruk.

Til sammenligning må konkurrentene Samsung Gear S og Motorola Moto 360 visstnok lades én gang om dagen ved normalt bruk, noe som i så fall betyr at Microsofts modell vil ha en liten fordel på dette punktet.

Det foreligger ingen informasjon om pris eller lanseringsdato, så inntil videre må vi nok vente på Microsofts offisielle kunngjøring.

Microsoft har allerede presentert teknologi for smartklokker: Denne løsningen gjør det enkelt å skrive på klokkene »

Mer om
annonse