Nyhet

IPv6-dagen nærmer seg

Det er nå kun to uker igjen til verden skal teste ut et nytt adressesystem for internett, nemlig IPv6. Da er det meningen at store aktører som Facebook, Google og Yahoo, skal prøve IPv6-trafikk på sine nettsider.

Ekspertene er ikke helt enige om hvordan overgangen skal takles. Mange mener nettoperatører ikke har full oversikt over konsekvensene av overgangen fra IPv4 til IPv6. Grunnen til dette er at det ikke finnes noen skikkelig statistikk over hvor stor deler av Internett-trafikken som per i dag kjører med IPv6 vs IPv4.

Noen av ingeniørene som driver med analyse av overgangen, har brukt verktøyet NetFlow 9 for å måle IPv4- og IPv6-trafikkvolumene, og mange mener nettleverandører også bør bruke dette verktøyet for å optimalisere IPv6-overgangen. Problemet er at NetFlow 9 visstnok er dyrt i drift. pluss at det finnes andre som mener netttrafikken er såpass flyktig at NetFlow 9 ikke er godt nok verktøy for å analysere IPv6-trafikk.

Selskapet Arbor Networks er et av de få som har analysert IPv4/IPv6-forholdet. Det dreier seg om nett-trafikk i USA og Europa. Resultatet var at IPv6-trafikken utgjør under 0,2 prosent av all internetttraffikk.

Geoff Huston, en forsker fra nettregisteret APNIC, mener vi ikke vil få den helt store IPv6-trafikken på IPv6-testen i juni, og heller ikke like etter denne dagen. Årsaken er, ifølge Huston, at IPv6-trafikkvolumet kun vil stige for sluttbrukere som har native IPv6-tjenester fra sine nettleverandører. Mesteparten av nettbrukere vil med andre ord ikke merke noen forskjell under IPv6-testen i juni.

(Kilde: Networkworld)

Les også
Verden bryr seg lite om IPv6
Les også
Norges første IPV6 konferanse
Les også
Nettadresser selger som varmt hvetebrød
Les også
Hjemmebrukere er blitt nedprioritert
annonse