Til hovedinnhold

Mediasenter og robot i ett

Det eksisterer mange sære duppedingser der ute, og dette er én av dem. Reeti er navnet på en kombinert mediasenter-PC og robot, og er utviklet av det franske selskapet Robopec. Reeti er altså en komplett og funksjonell mediastreamer samtidig som det er en robot som kan vise følelser og snakke.

Hvis du måtte føle deg ensom eller har behov for et annerledes mediasenter, kan dermed Reeti være midt i blinken. Robopec har arbeidet med prosjektet en god stund, men det har ikke blitt vist frem før på InnoRobo-messen som gikk av stabelen i Lyon i Frankrike mellom 23. og 25. mars.

Rødmende robot

Reeti kan følge mennesker med øynene sine (som inneholder kameraer) og reagerer på både tilsnakk og berøring. Den stasjonære roboten kan også "rødme" og "fryse" ved hjelp av innebygde lys, og man kan programmere oppførselen ved hjelp av et vanlig redigeringsprogram på media-PC-en.

På den mer tekniske siden har mediasenteret Atom Dual Core 1,8 Ghz prosessor, 500 GB harddisk og tilkoblingsmuligheter som Wi-Fi, Ethernet, USB3, HDMI, koaksial og optisk. I tillegg følger det med en Blu-ray-avspiller og DVD-brenner, og alt kjører på Ubuntu som operativsystem.

Det har ennå ikke dukket opp noen informasjon rundt pris og tilgjengelighet, men det virker som at Robopec faktisk har planer om å masseprodusere Reeti en gang i fremtiden.

Hvis du ønsker å følge med videre på prosjektet, kan du gjerne bli fan av Reeti på Facebook.

(Kilder: Engadget, Plastic Pals, Reeti)

annonse