Til hovedinnhold

Microsoft med eget nettbrett?

Microsoft vurderer å lansere et eget nettbrett med Windows 8 mot slutten av 2012, i samarbeid med Texas Instruments og diverse produsenter fra Taiwan. I alle fall om vi skal tro anonyme kilder, som DigiTimes har vært i kontakt med. Microsoft har derimot ikke bekreftet ryktet.

Konkurrenter som Apple og Google har hatt suksess med å integrere operativsystemer med egne produkter, eller ved å etablere egne allianser med produsenter og distributører. Microsoft skal etter sigende kaste seg inn i kampen på samme måte som ved produkter à la Xbox 360, Zune og Kin.

Realistisk rykte?

Selv om Microsoft har hatt mange forsøk på å etablere seg på arenaer utenfor det tradisjonelle PC-markedet, har de bare hatt suksess med Xbox 360. Mediaspilleren Zune, Kin-telefonene og deres eget TV-merke har alle vært flopper. Likevel ønsker selskapet å satse på et eget nettbrett, men vil holde an lav profil, ifølge kildene.

Om et eventuelt Microsoft-nettbrett vil bli noen suksess gjenstår å se, men det er grunn til å tvile basert på Microsofts mange negative erfaringer. Det spørs også om Microsoft vil terge på seg andre produsenter som har avtaler om operativsystemer med selskapet.

(Kilder: DigiTimes, TechRadar)

annonse