Tek.no

Nyhet

Møter Netcoms behov for UMA-mobiler

Iris Andersson
20 Sept 2007 10:17

Nokia 6086 var tidligere den eneste modellen som støttet UMA i Norge. Dette er en billig mobil, men den har lite funksjoner og et billig plastdesign. Nokia 6301 kan være redningen for deg som vil ha IP-teknologi, men ikke "plasttelefon".
Nokia lanserte denne modellen i dag. Som du ser på bildene er 6301 så-og-si identisk med 6300 Classic. Det var en mobil vi likte svært godt. Les testen her.

Les mer:
- Slik er NetComs gratistjeneste
- Dette er UMA-mobilene
- Fire nye fra Nokia
Store fordeler
Nokia 6301 integrerer altså fordelene ved fasttelefoni og mobiltelefoni ved hjelp av UMA-teknologi. Denne teknologien skal by på "sømløs innendørs dekning, god lydkvalitet og kostnadseffektivitet", ifølge både Nokia og Netcom.

"UMA-teknologien i Nokia 6301 gir også fordeler til operatørene, som kan tilby tale- og datatjenester til sine abonnenter over WLAN. Dette forbedrer tilgjengeligheten av mobile tjenester betydelig, samtidig som kostnader relatert til nettbruk reduseres." Dette skriver Nokia i pressemeldingen. "Operatøren" i dette tilfellet er altså Netcom, siden de er de eneste i Norge som tilbyr denne løsningen. Telenor har nemlig ikke tenkt til å lansere UMA.

 
Spesifikasjoner

The Nokia 6301 veier kun 93 gram, er 13.1 mm tykk og skal ha et materialutvalg i kvalitet. Taletiden er 3,5 timer, noe som indikerer en helt gjennomsnittlig batterilevetid.

Kameraet tar bilder på opptil 2 megapiksler. Dette begynner å bli regnet som en slags minimum i nye mobiler. Likevel er det betraktelig bedre enn på Nokia 6086 som støtter bare 0,3 megapiksler.

Bra skjerm

Skjermen har god oppløsning på 320 x 240 punkter (QVGA). Denne viser hele 16,7 millioner farger.

Bilder og sanger kan lagres i mobilen som rommer maks 30 megabyte, eller du kan lagre det på et MicroSD-kort. Bildene overføres over USB eller Bluetooth.

Fremdeles ikke overbevist? Nokia slenger med "en lekker skrivebordsholder", Nokia Desk Stand DT-23, som holder batteriet ladet mens den er koblet til WLAN. 

Nokia 6301 forventes å leveres til utvalgte markeder i Europa i fjerde kvartal av 2007, med en beregnet utsalgspris på 230 euro (1840 kroner før subsidier eller avgifter).

annonse

Les også