Tek.no

Nyhet

25 prosent dumper PC-en for mobilen

Mobilen er eneste internettilknytning for mange amerikanere.

12 Juli 2011 14:46

Mange bruker i dag mobilen som surfedings i løpet av dagens mange ventede og uventede pauser. Enten det er på bussen, på bybenken eller på venterommet kommer smartmobilene fort opp av lommen. En undersøkelse viser nå at mange amerikanske brukere går enda lenger.

Undersøkelsen viser nemlig at en høy andel amerikanske smarttelefonbrukere lar mobiltelefonen være sin eneste internettoppkobling. Hele 25 prosent av smarttelefonbrukerne har svart at de nesten bare bruker mobilen når noe skal gjøres på internett. En tredel av de samme smarttelefonbrukerne har ingen annen internettoppkobling, ifølge analysebyrået Pew Research Center.

Skyldes dårlig utbygget bredbåndsnett

I disse dager fremheves rimeligere mobiler som en revolusjon i fattige deler av verden, der befolkningen får kontakt med hverandre og tilgang til tjenester gjennom apparatene. Også norske Opera, spiller en viktig rolle med nettleseren Opera Mini som kan installeres på de samme billige telefonene.

For mange amerikanske brukerne er det imidlertid de dyrere smarttelefonene som gjelder. At så mange smarttelefonbrukere ikke benytter PC til nettsurfing kan skyldes et bredbåndsnett som er dårlig utbygget i amerikanske utkantstrøk, ifølge nettstedet arstechnica.com.

Svært høy bredbåndsdekning i Norge

Til tross for at Norge har en omfattende samling utkantstrøk, er høy bredbåndsdekning en politisk kampsak her til lands, og i januar fastslo en undersøkelse at 99,7 prosent av norske husstander har et eller annet bredbåndstilbud. Derfor er det usikkert hvor mye norske bruksmønstre har til felles med det undersøkelsen har vist for det amerikanske markedet.

Av de 2277 deltakerne i undersøkelsen viste det seg at 83 prosent hadde mobiltelefoner. 35 prosent av deltakerne hadde en smarttelefon. Smarttelefonene utgjorde altså 42 prosent av telefonene blant deltakerne som hadde mobiltelefon.

Langt de fleste, hele 87 prosent, av smarttelefoneierne bruker telefonene sine til e-post og internettsurfing, men ikke alle gjør det hver dag. De 68 prosent av smarttelefoneiere som surfer eller sjekker e-post på telefonen sin i løpet av en dag utgjør likevel en betydelig andel.

Android-dominans

Undersøkelsen sier også noe om markedsandelen til de ulike smarttelefonplattformene. 35 prosent av smarttelefoneierne hadde en telefon utstyrt med Googles operativsystem Android. Apple og Research in Motion (RIM), var hver representert med en andel på 24 prosent blant smarttelefoneierne. Research in Motion står bak de kjente BlackBerry-telefonene, mens Apple er kjent for iPhone-modellene.

Surfer du med mobilen?

Slik slipper du unna skyhøye ferieregninger

(Kilde: pewinternet.org via arstechica.com, regjeringen.no)

annonse

Les også