Til hovedinnhold
NyhetSør-Korea skal utvikle eget mobil-OS

Sør-Korea skal utvikle eget mobil-OS.

Skal konkurrere med Android og iOS.

Det ser ut som Android og iOS kan få hard konkurranse snart, fra et svært uventet hold. Nå melder nemlig sør-koreanske myndigheter at de vil lage sitt eget operativsystem for mobile enheter. Med seg på laget har de sør-koreanske mobilgigantene Samsung og LG, som vil stå for utviklingen av det nye operativsystemet.

Vil konkurrere med de største

Prosjektet er planlagt å starte i løpet av året, og er ment som en konkurrent til de to ledende operativsystemene på markedet: Android og iOS.

– Vi vil skape en ny type operativsystem, som skal sees på som et nestegenerasjons-produkt. Vi vil gjøre dette for å få en fordel på smartmobil- og nettbrettmarkedet, som nå blir dominert av Google og Apple, annonserte kunnskaps- og økonomiminister Kim Jae-hong på en pressekonferanse.

Stoler ikke på Google

I uttalelsen sin nevnte Kim Jae-hong Googles Motorola-kjøp, og mente det kunne føre til en usikker fremtid for mange mobilprodusenter. Ifølge ministeren beskytter kanskje Google Android-brukerne i den nærmeste framtiden, men mener de langvarige konsekvensene kan være skumle. For hva skjer hvis søkemotor-kjempen fra USA bestemmer seg for å ta en enda større del i smartmobil-markedet?

Det koreanske operativsystemet har fortsatt ikke fått noe navn, men skal være helt åpent, på lik måte som Android er.

Samsung sa «nei» først

Hva slags følger denne annonseringen vil ha er selvfølgelig svært vanskelig å forutse. Det er imidlertid grunn til å tro at det er en direkte respons til Googles oppkjøp av Motorola, selv om planene om å skape et operativsystem allerede lå klare. Samsung skal nemlig ha sagt nei til å jobbe med LG om et felles operativsystem tidligere, men tonen ble raskt en annen da Google kjøpte Motorola.

Dermed tror flere at Bada, Samsungs egne operativsystem, vil sakte med sikkert fases ut. Dette er selvfølgelig bare spekulasjoner, men nettsteder som Phone Arena tror det vil bli vanskelig for Samsung å utvikle to operativsystemer parallelt.

Les også: Android dominerer markedet

(Kilder: Phone Arena, Yonhap)

Mer om
annonse