Til hovedinnhold

Siste romfergetur filmes i 3D

Den 28. juni i år er det duket for den aller siste romferden til en romferge fra NASA – og Atlantis er fergen som får det ærefulle oppdraget. Med på lasset er Panasonics 3D-kamera AG-3DA1, som skal dokumentere turen med sin stereoskopiske teknologi.

Både turen og eksperimenter på den internasjonale romstasjonen ISS skal bli filmet i 3D, for på den måten å forevige den historiske begivenheten. Atlantis er den siste gjenværende fergen i drift etter at Discovery og Endeavour ble pensjonert ved tidligere anledninger.

Koster å være kar

Panasonic AG-3DA1
ISS

Astronautene får, i tillegg til kameraet, tilgang til 3D-LCD-skjermer på 25,5 tommer. Kameraet AG-3DA1 har en pris på rundt 120 000 kroner, veier omkring 3,3 kg, har to linser og to CCD-brikker med en oppløsning på 1080p. Opptak blir lagret på to 32 GB SDHC-kort med en kapasitet på 180 minutter.

Les mer om kameraet: Et 3D-kamera å sikle av

"Panasonic er glade for at 3D-videokameraet 3DA1 spiller en vesentlig rolle i dokumentasjonen av dette NASA-oppdraget," forteller John Baisley, visepresident i Panasonic Solutions Company og fortsetter:

"Menneskets romferder handler om å oppdage nye ting og steder. 3D-bildene som kameraet lager gir mulighet for en ny og unik gjengivelse av utforskningen av verdensrommet."

(Kilde: Recordere)

annonse