Tek.no

Nyhet

Vee Speers på Nordic Light

Vee Speers
Foto: Caroline Reistad
6 Mai 2011 10:29
Foto: Vee Speers

Australske Vee Speers, nå med base i Paris, tok publikum i dag med på en fantastisk reise ved å vise unike bilder som ennå ikke har blitt vist. Men hun startet med 20 år gamle bilder av dragartister. Fortalte levende om hvordan hun fikk mer og mer tillit da hun jobbet med dem, kontakten hun fikk, og hvordan hun etter hvert tok bilder hjemme hos mange av dem.

Foto: Vee Speers

Linjene opp til hvor hun er i dag er tydelige, og i hennes mest kjente serie, "The Birthday Party", viser hun gamle familiebilder satt opp mot sine egne nye, for å vise hvor hun henter sin inspirasjon i alt fra positurer til klær.

Foto: Vee Speers

Det blir et tillitsforhold mellom Vee og publikum da vi føler oss beæret over å ta del i hennes verden av både nyere og litt eldre materiale. Så selv om bildene vi får se er produsert over tid, og prosjektene er svært forskjellige, blir det aldri kjedelig - alle bildene hennes holder et kunstnerisk, svært høyt nivå!

Å bruke sine egen barn eller venner av barna mener hun er helt uproblematisk, men som hun sier:

- Du vet ikke alltid om et bilde vil selge bra eller ikke, derfor har jeg alltid en kontrakt med hver enkelt modell. Det gjør den videre prosessen enkel å forholde seg til for alle parter.

Bildene hennes har vært førstesideoppslag i diverse internasjonale magasiner og publikasjoner, men å jobbe for Vouge eller andre anerkjente magasiner vil hun likevel ikke:

– Å ta oppdrag vil jeg ikke gjøre, jeg må ha friheten til å kunne bruke tid på mine prosjekter - det er sånn jeg jobber sier Vee smilende.

Les mer om Vee Speers på Nordic Lights hjemmesider

annonse

Les også