Tek.no

Nyhet

Mobildekning på verdens tak

Espen Irwing Swang
15 Nov 2007 10:42

Er du en ivrig fjellklatrer vil du kunne glede deg over at du slipper å dra på en diger satellitt-mobil for å få ringt hjem fra Mount Everest. Kinesiske myndigheter har utplassert en mobilmast som skal gi deg mobildekning på verdens høyeste punkt. 

Les også:

- Ice vil ha skifolket til å surfe
- Tele2 bygger mobilnett
- Nå blir mobildekningen bedre
Basestasjonen er plassert på 6.500 meter, og hensikten er å gi fakkelbærerne som skal til Kina med OL-flammen mobildekning når flammen skal oppom toppen på Everest. 

Pakket ned

Nå er ikke vinteren i Tibet det mest gunstige klima for mobilmaster, og China Mobile valgte derfor å pakke ned masten etter de vellykkede prøvesendingene denne uken. Men når fakkelbæreren kommer krypende opp fjellsiden i mai 2008 skal masten være i drift igjen.

Etter OL vil masten være i sporadisk drift, tilpasset behovet til klatreekspedisjoner og vitenskapelige undersøkelser, melder China Daily. 

Dermed kan vi vente oss oppdaterte reiseblogger fra verdens høyeste fjell, sendt direkte fra mobiltelefonen til en fjellklatrer som nå har fått enda en ting å bruke sine stive og frosne fingertupper på.

annonse

Les også