Til hovedinnhold

- Telenor får selge Iphone

Tirsdag, ble det endelig klart at Apple Iphone kommer til Norge. Da annonserte Netcom, via sitt morselskap Teliasonera, at de hadde inngått en avtale med Apple om å selge telefonen blant annet på det norske markedet.
Tidligere har Apple operert med kun én operatør i hvert marked, for å sikre seg en del av trafikkinntektene. Dette ser det nå ut til at de har mer eller mindre sluttet med, og det kan være godt nytt for norske forbrukere. Det tror i hvert fall flere analytikere.
Taper for mye
Blant annet mener teleanalytiker John Strand at det ville stått i pressemeldingen fra Teliasonera dersom avtalen var eksklusiv. Samtidig tror han problemene med opplåste mobiler har fått Apple til å endre sine planer.
- Det koster rundt 300 euro å lage en Iphone. Apples inntekter på selve salget er rundt 100 euro per enhet. Uten betydelige trafikkinntekter taper de dermed 200 euro per telefon som blir låst opp, sier Strand til Dagens it.
Kanskje eksklusivt først
Analytikerne i Gartner har også uttalt seg om saken, og de støtter også konklusjonen til Strand.
- Den siste bølgen med Iphone-avtaler har ikke vært eksklusive så det vil overraske med om det er tilfellet nå. Men det kan jo være sånn i en introduksjonsperiode, sier Leif-Olof Wallin til Computer Sweden.

Mer om
annonse