Tek.no

Nyhet

Så mye batteritid skiller «Skylake» og «Broadwell»

Med mindre nye bærbare blir sendt på nok en slankerunde, kan du se frem til skikkelig god batteritid.

Intel

Vi har tidligere meldt at Intel ser ut til å plotte seg inn mot en sensommerlansering for Skylake, selskapets neste store prosessorplattform etter Broadwell.

Som alltid bringer nye plattformer med seg bedre ytelse og mindre varmeutvikling, men Skylake er også tro mot utviklingen Intel har fokusert mye på de siste to-tre prosessorgenerasjonene, nemlig forbedret energieffektivitet.

I en lekket Intel-presentasjon som nå florerer på nett kan vi lese at selskapets Skylake-prosessorer vil by på opptil 35 prosent lengre batteritid for bærbare datamaskiner enn hva dagens Broadwell-prosessorer gjør.

Les om alle nyhetene med Skylake-arkitekturen i vår oversikt »

Det er greit å merke seg at Intel viser til at denne energibesparelsen i første rekke skal gjelde passivt kjølte maskiner, altså bærbare uten kjølevifte. Nærmere bestemt blir det da prosessorene i Skylake-Y-serien, som skal ta over for dagens Broadwell-Y og Core M-prosessorer, som skal gi bærbare lengre batteritid. Skylake-Y skal trekke opptil 60 prosent mindre strøm enn sammenlignbare prosessorer i dag.

Produsentene kan velge

Om du får bedre batteritid med din neste bærbare datamaskin når Skylake lanseres i løpet av 2. halvår er likevel helt og holdent opp til PC-produsentene. De må nemlig ta stilling til om de vil tilby deg maskiner med bedre batterikapasitet eller maskiner som er tynnere og lettere enn i dag og byr på omtrent lik batteritid.

Skylake-Y er så effektiv at PC-produsentene kan gi deg samme batteritid som i dag selv om de reduserer batterikapasiteten fra eksempelvis 35 wattimer til 25 wattimer. Da kan de også slanke batteriene sine med én millimeter og trekke omtrent 50 gram fra vekten.

Det ligger an til et rotterace om trådløs lading:
Vi har sett på de ulike konkurrentenes styrker og svakheter (Ekstra) »

(Kilde: SweClockers)

Les også
Avslørt: Skylake kommer i august
Les også
Bare denne løsningen ga oss «Super HD» og rå batteritid
Les også
Dette kan være «Skylake»-spesifikasjonene
Les også
Tre enkle grep ga oss 75 prosent bedre batteritid
Les også
Neste år skal selv din bærbare PC lades trådløst
annonse