Tek.no

Nyhet

Dusjen som skal revolusjonere dusjingen din

Både Apple og Google anbefaler Kickstarter-produktet.

Nebia
13 Aug 2015 06:00

Vanligvis pleier vi ikke å skrive om dusjhode-teknologi her på Teknofil, men når et selskap får støtte fra både Apple-sjefen Tim Cook og Google-toppen Eric Schmidt, er det verdt å følge med.

Dusjhodet skal være lett å feste på veggen. Det følger også med et mindre dusjhodet du kan holde i hånden, eller feste på veggen.

Selskapet heter Nebia, og har jobbet de siste årene med å utvikle det de hevder er et revolusjonerende dusjhode. Nebia skal gi deg en minst like god dusjopplevelse som en vanlig dusj, samtidig som den bruker 70 prosent mindre vann.

I motsetning til andre Kickstarter-produkter er imidlertid Nebia langt mer enn et uferdig konsept. Både Google og Apple har prøvd ut dusjhodene i garderobene sine i California med stor suksess. Nå vil Nebia ha produktet ut på markedet, og har gått til Kickstarter for å få hjelp.

Produktet nådde finansieringsmålet sitt nesten umiddelbart, trolig på grunn av den solide støtten fra både Apple og Google.

Bruker radikalt mindre vann

Fordelen med Nebia er altså et minimalt vannforbruk sammenlignet med vanlige dusjhoder. På Kickstarter skriver de at en vanlig dusj gjerne tar åtte minutter, og bruker omtrent 75 liter vann. Med et Nebia-dusjhode vil forbruket reduseres til 23 liter.

For å klare dette har Nebia naturligvis gjort noe med selve vannstrålen. I stedet for stråler kommer det kraftig «tåke», bestående av millioner av små vanndråper, som sprer seg over hele kroppen nesten umiddelbart.

Dette skal gjøre at du ikke bare blir våt på deler av kroppen mens du dusjer, men at hele kroppen føles våt konstant.

Holder varmen bedre

Siden vannet fra dusjhodet blir fordelt utover kroppen umiddelbart, skal Nebia angivelig også være mer varmeeffektiv. Dermed vil du, hvis Nebias utregninger stemmer, kunne spare penger på både vann- og strømregningen din, ettersom du bruker mindre energi på å varme opp vannet.

Vannet sprer seg bedre ut, hevder Nebia.

Nebia er som sagt på Kickstarter, og finanseringen er ferdig om 29 dager. Når dusjhodet kommer på markedet neste år vil det koste 399 dollar (omtrent 3200 kroner). Det er mulig å bestille til Norge, men husk at moms og tollavgift må medregnes.

Her ser du Kickstarter-videoen til Nebia:

Ikke godt nok?
Denne dusjen vasker både deg og klærne dine samtidig »

(Kilde: Pocket-Lint)

annonse

Les også