Tek.no

Nyhet

Nå finnes det en smartklokke med to skjermer

Lenovo drar sløret av en aldri så liten nyvinning.

Lenovo
29 Mai 2015 21:00

Smartklokkene er på full fart ut markedet, men det er nok trygt å si at produktsegmentet ikke er blitt uforbeholdent omfavnet av anmeldere og forbrukere på grunn av visse begrensninger. Stadig dukker det opp nye forsøk på forbedringer av produktene, og nå har Lenovo kunngjort et fiffig konsept.

I en fersk pressemelding har det kinesiske selskapet nemlig dratt sløret av det de kaller verdens aller første smartklokke med to skjermer.

Skal gjøre klokkene mer brukbare

Lenovo kaller den nye klokken sin for «Magic View». Tanken bak konseptet er å overkomme problemet med at smartklokke-skjermene generelt er for små til å kunne vise særlig mye innhold på samme tid. Med to skjermer satser selskapet på å gjøre smartklokkene langt mer brukbare.

Lenovo Magic View. Foto: Lenovo

Selve den tekniske løsningen Lenovo har valgt er ganske spesiell og original. Selskapet beskriver ikke virkemåten i detalj i pressemeldingen, men nettstedet Android Central har tatt en nærmere titt og kan gi oss noen flere detaljer.

Den sekundære skjermen er noe Lenovo har kalt «Virtual Interactive Display» (VID), og er en firkantet liten sak som befinner seg rett under hovedskjermen. Skjermen benyttes ved å holde den nærme øynene, og skal ifølge Lenovo by på et bilde som fremstår som 20 ganger større enn bildet på hovedskjermen.

Fungerer med flere apper

Ifølge Android Central minner opplevelsen litt om de små skjermene som befinner seg på de såkalte smartbrillene, som for eksempel Google Glass. Bildet skal være ganske klart, men for mye bevegelser vil føre til at bildet kommer ut av fokus.

Noe av poenget med skjermen er at den gir brukeren mulighet til å se på video eller bilder på en privat måte, ved at kun brukeren selv er i stand til å se bildet. Lenovo avholdt en demonstrasjon av flere applikasjoner på skjermen, deriblant både videoklipp og Googles Street View-tjeneste.

Street View-applikasjonen fungerer sammen med sensorene i klokken, slik at man kan kikke seg omkring ved å bevege selve klokken mens man ser på skjermen. Den uvanlige smartklokken er ennå kun på konseptnivået, og det er uvisst når vi får se den i butikkene. Det er også uvisst i hvilken grad to skjermer vil påvirke den allerede relativt lave batteritiden til smartklokkene.

Her er en annen dings som skal forbedre smartklokke-opplevelsen: Denne lar deg styre klokken med fingerbevegelser i løse luften »

Les også
Denne klokken kan du bruke sammen med Apple Watch
Les også
Bekreftet: Samsungs neste smartklokke får rotérbar urkrans
Les også
Google vil la deg styre ha-på-dingser med denne «mini-radaren»
Les også
Asus slipper nettbrett, mobil og alt-i-ett-PC
Les også
Garmin Vívoactive: Brukervennlig treningsklokke, smartklokke og aktivitetsarmbånd i ett
Les også
LG Watch Urbane: Slik er den første klokka med Android Wear 5.1
Les også
Samsungs neste smartklokke får roterbar urkrans
Les også
– Den billigste Apple Watch-modellen har den beste skjermen
annonse

Les også