Til hovedinnhold

Iphone kan få solcellepanel

Foreløpig fins ikke solceller på den forholdsvis imponerende spesifikasjonslisten til nylanserte Iphone 4. Nettstedet patentlyapple.com har gått gjennom en patentsøknad som ble sendt for omkring to år siden. Patentsøknaden beskriver hvordan solcellepaneler kan legges inn under selskapets trykkskjermer.

I stedet for å legge solcellene på overflaten av enheten, rundt skjermen er det altså snakk om å integrere trykkfølsom overflate, skjerm og solceller i en stabel som ikke behøver å dekke større deler av enhetens overflate enn dagens skjermer.

I patentsøknaden ligger også en beskrivelse av hvordan man kan få lys ned på solcellene under skjermen ved hjelp av lyskanaler og speil.

Kan bli dyrt og vanskelig

Apple har tidligere også søkt om patent på mer grunnleggende solcellelading av enheter. Nettstedet Cnet spekulerer i om dette sammen med glassoverflatene på Iphone 4 kan bety at vi ser doble solceller på kommende utgaver av Iphone. At disse solcellene kan være spesielt tilpasset innelys fremfor direkte sollys er også en mulighet.

Samtidig påpekes det at å gjennomføre Apples idéer i praksis kan by på både praktiske og kostnadsmessige problemer.

Samsung og Puma først ute

Både modellene Samsung Blue Earth og Sagem Pumaphone har solcellelading allerede, men disse har kun et helt enkelt solcellepanel på baksiden. Dersom vi får se produkter basert på dette patentet kan det gi langt bedre batteritid ettersom lyset blir utnyttet uansett hvilken vei enheten ligger.

(Kilde: news.cnet.com)

annonse