Til hovedinnhold

Dette er den nye tjenesten som alle «må prøve»

Sjekk hvor gammel Microsoft synes du ser ut.

skjermbilder/Vegard Haugen, Teknofil.no

Microsofts nye nettjeneste How Old Do I Look ble brått langt mer populær enn utviklerne hadde forestilt seg. Tjenesten går ut på at du laster opp et bilde av deg selv, en venn, en kjendis eller noen andre, og så foretar Microsoft en kjapp analyse.

På skjermen dukker det opp en boks som viser hvor gammel Microsoft-tjenesten tipper at du er, samt hvilket kjønn.

Tjenesten fungerer bra på PC, men kanskje enda bedre via mobilnettleseren din. Der kan du helt enkelt bruke mobilkameraet til å ta en dagsfersk selfie, eller knipse bilder av vennene dine.

Fra evig ung til litt for gammel

Tre kjappe selfies som var ment å ligne, spriket 5 år i alder. Foto: skjermbilder/Vegard Haugen, Teknofil.no

Resultatet du får opp på How-Old er basert på tjenestens algoritmer og utregningsmetoder. Dette er ment å være kun underholdning, foreløpig. Analysene er heller ikke helt til å stole på, for å si det mildt.

Denne 31-åringen har for eksempel fått 23 år som laveste alder, og 45 år som den høyeste, avhengig av bildet. I de fleste tilfellet ble Microsofts spådom 2-5 år høyere enn fasiten. «Trøsten» må være at vi så det samme mønsteret hos de andre på kontoret.

Les også: Menn som tar mange selfies viser psykopatiske trekk »

Du kan for øvrig like gjerne søke etter kjente ansikter via Bing-søkemotoren øverst på siden. Søk opp alt fra Mona Lisa til Mick Jagger, idrettsstjerner, skuespillere, politikere eller historiske figurer, for eksempel.

Håpet på 50 brukere, fikk titusenvis

Tipper at The Rolling Stones-vokalist Mick Jagger er sånn passe fornøyd med denne. Foto: skjermbilde

I et blogginnlegg forklarer Microsofts utviklere Corom Thompson og Santosh Balasubramanianat at de lagde tjenesten raskt i forbindelse med en utviklerkonferanse. De hadde håpet å få inn kanskje 50 stykker som ville prøve tjenesten. På bare noen få timer hadde imidlertid 35 000 personer klikket seg inn, og så ble lenken spredt som ild i tørt gress på Twitter.

Utviklerne understreker at How Old Do I Look foreløpig ikke fungerer helt optimalt:

«Selv om programmet er ganske bra på å gjenkjenne ansikter og kjønn, er det ikke spesielt nøyaktig når det kommer til alder. Men resultatet blir som regel morsomt, og brukerne synes det er gøy», skriver de på bloggen.

Nå samler de inn mer data for å videreutvikle tjenesten. Bildene du laster opp blir lagres for øvrig ikke, men skal bli slettet med en gang analysen er foretatt.

Morsomt på Twitter

Den nye Microsoft-tjenesten kan altså gjette kraftig feil på alderen noen ganger, og det kan fort bli litt komisk. På Twitter var det i alle fall mange som la ut bildene, skriver The Verge.

Her ser du noen av innleggene:

untitled linkuntitled link

Sjekk hvor gammel Microsoft synes du ser ut her »

Les også: Menn som tar mange selfies viser psykopatiske trekk »

(Kilder: Microsofts blogg, Twitter via The Verge)

annonse