Til hovedinnhold

Samsungs neste toppmobil er allerede blitt en kjempehit

Galaxy S6 har fått rekordmange forhåndsbestillinger.

Etter en ganske langvarig utporsjonering av informasjon om Samsungs neste toppmobil Galaxy S6 er produktet nå omsider på full fart ut på markedet. Begeistringen er allerede temmelig stor blant forbrukere, og akkurat hvor stor finnes det nå en ganske tydelig indikasjon på.

Avisen The Korean Times har fått inn tall som viser at Samsung har mottatt til sammen 20 millioner forhåndsbestillinger på Galaxy S6. Av disse skal 15 millioner ha bestilt den vanlige utgaven, mens fem millioner har forhåndsbestilt den litt dyrere Edge-utgaven med de buede kantene.

Edge-utgaven med de lekre, buede kantene har fått rundt fem millioner forhåndsbestillinger. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Rekord

Tallene skal riktignok tas med en liten klype salt, da det ikke er snakk om offisielle tall fra Samsung selv. Derimot kommer anslaget fra en ikke navngitt, ledende mobilleverandør i Europa. Ifølge leverandøren skal tallet være ny rekord for Samsung.

Som Forbes melder har sjefen for selskapets mobilavdeling, Shin Jong-Kyun bekreftet at Samsung har mottatt et stort antall forhåndsbestillinger av S6 og S6 Edge, men selskapet har altså ikke kommentert tallet på 20 millioner. Om tallet stemmer kan det se ut til at begge de to forrige toppmodellene S4 og S5 er slått med god margin når det gjelder tidlige salgstall.

Som vi meldte i november i fjor solgte S4 og S5 henholdsvis i 16 millioner og 12 millioner eksemplarer i løpet av de første tre månedene etter lanseringen. Tallene for S5 lå langt under det Samsung hadde forventet, og begynte å hope seg opp i store antall på lagrene. Med S6 ser det altså ut til at den sørkoreanske giganten omsider får et sårt tiltrengt oppsving på mobilfronten.

Kommer om en måned

Samsung har slitt med dalende mobilsalg mange kvartaler på rad, og i det siste kvartalet i fjor kulminerte den negative trenden med en kraftig nedgang i overskuddet for første på gang på flere år.

Vi har allerede tatt en titt på de kommende S6-modellene fra Samsung og kan bekrefte at det er ganske lekre saker vi har i vente. Begge telefonene kommer blant annet med AMOLED-skjermer på 5,1 tommer med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, åttekjerners prosessorer, 3 GB minne og 32, 64 eller 128 GB lagringsplass.

Lanseringsdatoen for begge modellene er 10. april i år. I norske butikker starter den foreløpige utsalgsprisen på 6590 kroner for S6 og 7990 kroner for S6 Edge.

Går du med planer om å skaffe deg en S6? Her er alle de viktigste detaljene om de nye telefonene i 12 punkter »

Les også
– Samsung er i ferd med å implodere
Les også
Samsungs kurvede lekkerbisken kan bli vanskelig å få tak i
Les også
Amerikanerne har kastet seg over Samsungs neste toppmobil
Les også
Samsung Galaxy S6: Mobilen som sprenger rekorder
Les også
Er Galaxy S6 for lik iPhone 6?
Les også
Nå kan du tafse på Galaxy S6 og S6 Edge
Les også
Alt du trenger å vite om Galaxy S6 på tolv punkter
Les også
Sprek design og nye funksjoner
Les også
Samsung slapp bilde av Galaxy S6 før lanseringen
annonse