Tek.no

Nyhet

Tusenvis så boksekampen gratis natt til søndag

750 kroner ble for dyrt, så folk valgte Periscope isteden.

Twitter
Vegard Haugen
4 Mai 2015 15:33

Natt til søndag norsk tid møttes Floyd «Wife beater» Mayweather og Manny Pacquiao i ringen for det som på papiret skulle bli tidenes boksekamp. Slik gikk det imidlertid ikke, og folk flest virket snarere nokså skuffet etterpå.

Verst var det kanskje for de som hadde betalt i dyre dommer for å se kampen via såkalt Pay-per-view. Det er en gammeldags ordning som betyr at du må kjøpe deg tilgang til en spesiell begivenhet via kabelleverandøren.

Boksekampen kunne angivelig ikke streames via Internett i USA. Dersom du ville se årets kamp uten å betale 100 dollar for TV-billetten, fantes det derimot en ny nødløsning, skriver The Verge. Mange amerikanere tydde nemlig til Twitter-appen Periscope, som streamer video direkte fra brukernes mobilkameraer.

Klarte ikke stoppe Periscope

Angivelig var det flere tusen seere via Periscope på flere streams, inklusive en stream fra noen som satt nesten ringside i Las Vegas. Riktignok var bildekvaliteten elendig, men seere fikk likevel med seg det meste av boksekampen.

Rettighetshaverne til kampen, HBO og Showtime, hadde tidligere i uken truet med søksmål mot to nettsider som sa de ville streame boksekampen ulovlig. Disse valgte å stenge ned før helgen. Med Periscope var saken en annen. Via appen kan hvem som helst – når som helst – starte en livestream, og disse var det umulig å få stengt ned underveis.

HBO skal senest i forrige måned ha sagt at Periscope kan være «en potensiell kanal for massebrudd på åndsverkloven». Foreløpig har de ikke kommentert Periscope-publisering av boksekampen spesifikt.

https://twitter.com/1AlexKhan/status/594714541872680961

Dette er Twitters egen Meerkat-killer
Periscope blir den nye, store snakkisen »

(Kilde: The Verge, Twitter)

annonse

Les også