Tek.no

Nyhet

– Dette er årets beste TV-modeller

Her er TV-ene EISA mener du bør kikke nærmere på.

Ole Henrik Johansen, achapo/Shutterstock.com
Eigil Knudsen
17 Aug 2014 16:00

EISA (European Imaging and Sound Association) er en europeisk sammenslutning av en rekke ulike magasiner som spesialiserer seg på lyd-, bilde- og fotoprodukter. Organisasjonen eksisterer hovedsakelig for å dele ut årlige priser til de produktene de mener er best i de ulike kategoriene.

Juryen bak prisutdelingen består av ekspertgrupper som representerer 50 anerkjente magasiner fra rundt 20 europeiske land, og kategoriene omfatter blant annet TV-er, Hi-fi-utstyr, hjemmekino og mobile enheter.

LG-55LB870V.Foto: Ole Henrik Johansen

Nå er vinnerne for 2014 kåret, og i TV-kategorien ser det faktisk ut til at noen av EISA-juryens vurderinger har vært sammenfallende med våre egne meninger her på HW.no.

LG gjør det skarpt

I kategorien beste smart-TV gikk prisen til LG 55LB870V, en modell vi allerede har skrytt av i vår anmeldelse av TV-en tidligere i sommer. I likhet med vår anmelder var også EISA begeistret for det nye WebOS-operativsystemet TV-en leveres med, som juryen mente gir en både rask, intuitiv og enkel brukeropplevelse.

LG 77EC980V.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Dette var imidlertid ikke den eneste prisen LG stakk av med. Selskapet fikk også prisen for beste «high end»-TV, med sin 77 tommer store modell 77EC980V. Som vi meldte i juni har denne modellen både 4K-oppløsning, OLED-panel og kurvet form, men får samtidig en lettere avskrekkende pris på godt over 200 000 kroner når den dukker opp i Norge.

EISA-juryen mente TV-en tilbyr imponerende bildekvalitet, særdeles bra sortnivå og lysstyrke, og knivskarpe bilder ved bevegelse. I tillegg skal oppskaleringen til 4K-oppløsning fra HD-oppløsning være meget god på TV-en.

Sjekk billigste pris på LG 55LB870V »
Sjekk billigste pris på LG 77EC980V »

Samsung UE55H7005.Foto: Samsung

Samsung ikke glemt

LGs erkekonkurrent og verdens største TV-produsent, Samsung, ble ikke overraskende også begunstighet med en EISA-pris. Samsungs 55-tommer UE55H7000 fikk nemlig prisen for den beste TV-en med «vanlig» 1080p-oppløsning. Ifølge EISA har TV-en presis fargegjengivelse, høy kontrast og jevn og detaljert gjengivelse av bevegelse.

EISA trakk også frem de mange innstillingsmulighetene til TV-en, som gjør at du kan tilpasse bildet til alle mulige personlige preferanser. I tillegg skal TV-en også være svært brukervennlig.

Sjekk billigste pris på Samsung UE55H7000 »

Japanerne også på pallen

I kategorien for TV-er med 4K-oppløsning var det imidlertid ingen av de to sørkoranske gigantene som trakk det lengste strået, men derimot japanske Sony. For sin modell KD-65X9005B fikk nemlig Sony prisen for beste 4K-TV.

Sony KD-65X9005B.Foto: Sony

EISA lot seg imponere både av TV-ens 4K-bilder, men også modellens evne til å oppskalere Blu-ray-filmer og TV-sendinger. Juryen trakk blant annet frem Sonys egen bildeforbedringsteknologi Triluminos, som de mener sørger for en realistisk og naturlig fargegjengivelse.

I tillegg skal TV-en by på solid kontrast, og EISA mener høyttalerne også er av høy kvalitet, med blant annet god bassgjengivelse. Faktisk går organisasjonen så langt som til å påstå at ingen andre TV-er lyder så godt som Sony KD-65X9005B.

Sjekk billigste pris på Sony KD-65X9005B »

En oversikt over alle vinnerne i samtlige kategorier finner du på EISAs hjemmesider.

Fikk du med det fjorårets EISA-vinnere? Her er de beste TV-ene for 2013 »

Les også
Har du ingen anelse om hvilken TV du skal kjøpe?
Les også
Sony KD-65S9005B: Det beste vi har sett fra Sony
Les også
Ny 4K-TV blir skikkelig billig
Les også
Bringer fremtidens TV til forbrukermarkedet
Les også
Sonys første buede TV koster deg 70 000 kroner
Les også
Dette kan trolig bli en av verdens dyreste TV-er
Les også
Laget egen lydplanke til den nye TV-trenden
Les også
Den siste plasma-giganten gir opp teknologien
Les også
Denne TV-en er like dyr som en seilbåt
Les også
LGs billigste 4K-TV nærmer seg butikkhyllene
Les også
Endelig kommer TV-ene med både OLED og 4K
Les også
LG 55LB870V: Endelig en smart-TV som er kjapp
annonse

Les også