Til hovedinnhold

Gjør TV-en din smart

LG lanserer nye oppgraderingsbokser.

LG skal lansere to nye såkalte Smart TV-oppgraderingsbokser i år. Dette er bokser som man kobler til sin ordinære HDTV og vips, så får man en Smart TV – det vil si en TV med Internett-funksjonalitet og tilgang til spesifikke TV- og videoapper.

De nye boksene heter SP820 og SP520, og førstnevnte vant forøvrig "Best Media Player"-kategorien i en kåring av HD Guru på CES 2012.

Støtter alle TV-merker

LG SP820
LG SP520

SP820 og SP520 er oppfølgerne til LGs første Smart TV-oppgraderingsboks ST600, som først dukket opp i fjor. SP820 støtter TV-er av alle merker og gir adgang til LGs egen app-plattform og en rekke funksjoner, som for eksempel YouTube.

SP820 kommer i tillegg med Plex – som er en mediasenterløsning basert på DLNA-teknologi.

Plex kan spille av video, musikk og bilder fra PC-er og mobile enheter direkte på TV-en, og programmet tilføyer også tekst og omslag automatisk på album og filmer.

– Bedre og raskere

Ifølge LG skal SP820 ha en bedre og raskere ytelse enn sin forgjenger. Boksen støtter HTML5 og Flash, har egen nettleser og kan brukes sammen med LGs Magic Remote. Detaljer rundt den billigere SP520-utgaven har foreløpig ikke blitt sluppet.

En lansering i Norge er ennå ikke blitt bekreftet, men forgjengeren ST600 er tilgjengelig hos norske forhandlere med en prislapp fra 820 kroner og oppover.

(Kilder: FlatpanelsDK, LG)

Lyst til å finne ut hva mer som ble vist frem på CES?
Her finner du alle CES-sakene våre

annonse