Til hovedinnhold

Lett og tynt Android-brett fra Fujitsu

Markedet for nettbrett vokser raskt, og nå vil også
Fujitsu inn på det norske markedet.

Fujitsu har tidligere vist et vanntett nettbrett med Android, men det er ikke denne modellen som nå skal finne veien til norske butikkhyller. Det skal derimot modellen M532, som er et mer tradisjonelt Android-brett – i den grad en kan si at det finnes tradisjoner innenfor et så nytt produktområde.

Kraftig motor

Brettet er utrustet med den nye prosessoren fra NVIDIA, kalt Tegra 3. Dette er en firekjerneprosessor som jobber sammen med en litt enklere og mer strømbesparende prosessor som tar seg av de enklere oppgavene.

Om vi skal trekke frem et par ting med dette nettbrettet, er størrelsen det første vi kommer på. Ikke at 10,1-tommer er noe annet her enn på andre 10,1-tommer nettbrett. Skjermen er like stor, og rammen rundt er heller ikke smalere enn på konkurrentenes brett. Men Fujitsu scorer på vekt og tykkelse. 8,6 millimeter tykkelse er imponerende nok. Det er også vekten, som er presset ned til 560 gram.

Det neste vi kan trekke frem er tilbehøret. Her kan du kjøpe til en fot med en drøss av tilkoblingsmuligheter, for på den måten å gjøre brettet til en slags PC. Du kan også sette på en litt enklere tilkoblingsdings som ikke fungerer som fot, men som også gir mulighet for å koble til ekstrautstyr.

Tilpasset bedriftsmarkedet

Brettet leveres også med sikkerhetsløsninger tilpasset bedriftsmarkedet. Blant annet følger det med et årsabonnement på sikkerhetsløsningen Norton for nettbrett.

Vi fikk kikke nærmere på brettet som skal komme i produksjon denne uken, men har foreløpig ikke fått anledning til å se hva slags programvare og hvilke sikkerhetsløsninger Fujitsu sikter til. Det vi fikk se var et lett og tynt nettbrett som jobber lynraskt. Designen er svært enkel. På baksiden finnes en Fujitsu-logo og et lite kamera. Baksiden har også en overflate som gir godt grep. Brettet har gode spesifikasjoner, selv om det ikke ser veldig imponerende ut.

Skjermoppløsningen er ganske standard – 1280 x 800 punkter, og det er beskyttet av et Gorilla-glass. Prosessoren er klokket til 1,4 GHz, og brettet har 1 GB arbeidsminne. Det kommer med 16 eller 32 GB minne, i tillegg til at det støtter MicroSD opp til 32 GB. Ellers finner du en Mini-USB-port og en HDMI-port på brettet.

Kameraet tar bilder med 8 megapiksler oppløsning, og i tillegg sitter det et 2-megapiksler-kamera på fronten.

Høy prisklasse

Med såpass heftige spesifikasjoner er det ikke til å komme unna at brettet vil koste en del. Fujitsu antyder en pris på rundt 4500 kroner, når brettet kommer i salg ved månedsskiftet juni/juli. Da kan det bli tøft å konkurrere med nettbrett som Asus Transformer Pad, som leveres med avtakbart tastatur til omtrent samme pris.

På den annen side er det ikke dyrere enn de mest populære brettene fra konkurrentene Samsung og Apple.

Les også: Nå kommer Fujitsu-mobilene til Norge

annonse