Til hovedinnhold

– Nå bytter Apple bunnplugg

Nyhetsbyrå bekrefter at neste iPhone ikke vil passe i høyttaleren din.

Ryktene om at Apple vil skifte ut bunnpluggen på iPhone og iPad har svirret lenge. Nå stemmer også nyhetsbyrået Reuters i. Reuters skal ha fått dette bekreftet av to kilder som er godt kjent med temaet.

Den nye kontakten vil bli vesentlig smalere enn dagens brede datakontakt, og en av årsakene til skiftet skal være at Apple trengte å få plass til hodetelefonkontakt i bunnen av den kommende iPhone-modellen. Det er ventet at lanseringen av Apples neste telefon vil finne sted i oktober.

Les også: Slik kan iPhone 5 bli seende ut

Dermed ligger det an til at den kommende telefonen ikke vil passe til tilbehøret som fins i de tusen hjem – og som fortsatt er i salg i de aller fleste butikker.

Ny kontakt også i iPad

Det virker heller ikke helt usannsynlig at kontakten kan dukke opp i neste generasjon av Apples iPad, selv om ingenting så langt er sagt hverken fra Apple selv eller kilder nær Apple om dette ennå.

Flere av konkurrentene bruker i dag en kontakt som likner på Apples såkalte "dock connector" i sine nettbrett. Begrunnelsen for å bruke en kraftig og bred kontakt i stedet for Micro-USB har blant annet vært at man ikke tror den smale Micro-USB-kontakten er holdbar nok som bindeledd mellom et tungt nettbrett og en høyttalerkrybbe.

Les også: Se hvordan kontakten kan se ut

Stor mulighet for tilbehørsprodusenter

– Dette er en stor mulighet for tilbehørsprodusentene. iPhone-kontakten har vært standard i mange år nå, og jeg vil tro at det samme vil være tilfelle for en ny kontakt, forteller analytiker Pete Cunningham til Reuters.

Det Cunningham sikter til er nytt tilbehør og overganger til det gamle tilbehøret som er på markedet.

– Salget av iPod-høyttalere har gått nedover de siste par årene, men fabrikken jeg jobber i har vært heldig. Den byttet fokus fra iPod-høyttalere til Bluetooth-høyttalere, og det har vist seg å være et smart valg, forteller en ansatt hos en av tilbehørsprodusentene i Hong Kong.

Fortsatt ikke offisiell

Overgangen til ny plugg er så langt ikke offisielt bekreftet av Apple selv. Overvekten av ulike kilder som nå har "bekreftet" kontakten er likevel så stor at det virker svært sannsynlig at spådommen stemmer.

Hva tror du? Vil du kjøpe nytt tilbehør dersom Apple bytter ut bunnpluggen på iOS-enhetene sine, eller kommer du til å kjøpe en billig overgang? Diskuter i forumtråden under.

Les også: iPhone kan få ny ladekontakt

(Kilder: reuters.com

Mer om
annonse