Tek.no

Nyhet

Sjekk ut bikinien laget av datadeler

Nerdenes ultimate drøm?

17 Mai 2012 19:00

Denne spesielle bikinien er ikke som alle andre – den består nemlig av gamle deler fra datamaskiner. Den er skapt av designerne Jennifer Shannon og Andi Cheung, og sikter etter å belyse forholdet mellom kvinner og teknologi.

Teknologiredaktøren Jaymi Heimbuch hos Trehugger har i forbindelse med databikinien skrevet en hel artikkel om kvinnens rolle i teknologiverdenen, og spør hvorfor ikke flere kvinner tar del i bransjen.

Ifølge henne og kildene hun trekker frem er mangelen på kvinner i vitenskapelige og teknologiske arbeidsplasser et resultat av kjønnsroller i sosiale settinger, og at det er på tide å bryte med dette. Og her kommer en slik bikini inn i bildet.

– Ubrukelig og ubehagelig

For å lokke kvinner over til teknologiens verden kan det være lurt å spille på kvinners tradisjonelle interesser – som nettopp klær og mote.

Designerne Shannon og Cheung har derfor kommet opp med ideen om å blande mote og teknologi med sin databikini, for å gjøre ideen om teknologi og data mer spiselig for kvinner. Ved å påpeke at IT kan ha mer «praktisk» bruk i hverdagen, håper de å få flere til å se nye muligheter og vurdere en karriere innen data og teknologi.

Ifølge designerne er bikinien med klumpete og utdaterte PC-komponenter både ubrukelig som teknologi og ubehagelig å ha på seg. Likevel var målet deres å overdrive tolkningen for fremme poenget rent visuelt.

LED-mote

Teknologi og mote har for lengst begynt å smelte sammen, og blant de siste nyhetene her er for eksempel en kjole som blinker i takt med musikken eller diverse annen LED-mote.

Hva tror du? Vil mer praktiske eksempler og kunstprosjekter som dette bidra til å få flere kvinner inn i IT? Vil det bidra til nytenkning og nyskaping? Har du noen gode ideer? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Les også
Se, et levende organ på en chip!
Les også
Bruk en banan som spillkontroller
Les også
10 teknologier inspirert av sci-fi
Les også
Gjem minnepinnen i tampongen
Les også
Ta en titt på solcelle-bikinien
Les også
Sjekk ut den første 3D-printede bikinien
annonse

Les også