Tek.no

Nyhet

Digitale problemer for Olympus

Erkjenner problemer med Panasonic 20 mm f/1.7 og OM-D E-M5.

Akam.no
17 Juni 2012 04:13

Olympus gikk tidligere denne uken ut og bekreftet ryktene om såkalt banding-problematikk med Olympus OM-D E-M5 og Panasonic 20 mm f/1.7.

Banding er et annet navn på digitale artifakter som legger seg som striper over bildene. Linjene kan være horisontale eller vertikale, avhengig av hvilken vei man holdt kameraet når bildet ble tatt. Banding kommer i forskjellige lengder. Enkelte ganger legger stripene seg over kun deler av bildet (kort banding), mens det andre ganger strekker de seg gjennom hele (lang banding). Kort banding oppstår som oftest når man har ekstrem kontrast i bilder og når det er veldig forstørret.

OM-D E-M5.

Olympus har testet OM-D og 20 mm f/1.7 i alle mulige vinkler og nå altså erkjent at problemet er der. Det er uvisst om det er snakk om kort- eller lang banding, men problemet er der. Olympus sier videre at de fortsetter å undersøke problemet for å finne en løsning på det. Inntil videre anbefaler de brukere av kombinasjonen OM-D og Panasonic 20 mm f/1.7 å holde ISO-verdiene så lavt som mulig da det medfører mindre sjans for banding.

Les også: Test: Olympus OM-D E-M5

Kilde: DPReview

annonse

Les også