Til hovedinnhold

Galaxy S III kan få den råeste skjermen

Ryktene svirrer omkring Samsungs kommende supertelefon.

Etter at Samsung Galaxy S II fikk full pott i så godt som alle tester i fjor, har ryktene rundt neste toppmodell i Galaxy-serien gått som ild i tørt gress. I går avslørte Samsung endelig lanseringsdatoen for telefonen, og siden det har det naturligvis dukket opp enda flere rykter.

Et av ryktene vi så langt har festet minst lit til er omtalen av en skjerm med full-HD-oppløsning, altså 1920 x 1080 piksler. Hovedårsaken til det er at halve oppløsningen, altså 1280 x 720 piksler, bare såvidt har begynt å bli vanlig for mobilskjermer.

De to forløperne, Galaxy S II og Galaxy S ved siden av hverandre. Begge ble store suksesser for Samsung.

Superskjerm

Likevel hevder nettstedet bgr.com nok en gang at Galaxy S III-skjermen få en Super-AMOLED HD Plus-skjerm med langt høyere oppløsning enn for eksempel HTCs toppmodell One X.

Det spekuleres en hel del omkring designen på den nye toppmodellen også. Tidligere rykter har antydet at Galaxy S III ville bli bygget i kjeramiske materialer, men ut fra bildene i gårsdagens innkalling spekulerer nettstedet i at telefonen kan være bygget i aluminium eller rustfritt stål.

Kjeramisk eller rustfritt stål

På fargefronten forventes det at telefonen blir lansert i hvitt, sort og blått. Tidlig i mars ble vi tipset om at en av landets største teledistributører har Galaxy S III i sin vareoversikt allerede – der med fargekoden "metallic blue".

Det virker naturlig at Galaxy S III blir lansert med nyeste tilgjengelige Android-versjon, altså Android 4.0 Ice Cream Sandwich. I motsetning til Galaxy Nexus, som Google brukte som lanseringstelefon, hevder nettstedets kilder at Galaxy S III vil beholde hjem-tasten som vi kjenner fra dagens Galaxy S II.

HTC One X har fysiske snarveistaster, selv om Google har lagt opp til at snarveiene skal flyttes til skjermen i Android 4.

Fysiske snarveier

Akkurat som i HTCs toppmodell med Android 4, One X, skal snarveistaster på skjermen være sløyfet i den nye toppmodellen.

At Galaxy S III lanseres i London settes i sammenheng med at byen arrangerer OL senere i år. Ryktene skal ha det til at Galaxy S III er den offisielle OL-telefonen, og at det skal rulles ut en betalingsløsning under lekene som baserer seg på den trådløse NFC-teknologien.

Les mer om NFC: Nå kan du bruke mobilen som flybillett

Kinesiske Meizu har allerede lansert en ny modell basert på Samsungs Exynos-plattform.

Kraftig prosessor

Det ryktet som virker mest håndfast foreløpig er prosessoren. De fleste regner med at Galaxy S III vil bli lansert med Samsungs nye firekjernede Exynos-prosessor, selv om noen av ryktene også omtaler Nvidias Tegra 3-plattform.

Les om årets kraftige mobilprosessorer

Exynos-prosessoren har nemlig vært varslet i lang tid, og skal være klar til bruk i enheter i disse dager. Blant annet har den kinesiske mobilprodusenten Meizu allerede rukket å lansere telefonen Meizu MX Quad Core, som er basert på Samsungs plattform.

Les også: Sniktitt på Meizu MX (dual core-versjonen)

(Kilder: bgr.com 1, 2, androidpolice.com, konseptbilde fra concept-phones.com)

annonse