Nyhet

Steve Jobs ville hevne seg på Google

– Jeg skal ødelegge Android, fordi det er et stjålet produkt.

Selv om biografien til den avdøde Apple-sjefen Steve Jobs er lansert enda, har et par høydepunkter fra boken lekket ut på nettet. Blant annet skal Steve Jobs ha ønsket å ødelegge Googles Android-plattform, fordi han mente de hadde stjelt så mye fra Apples iPhone.

Ville hevne seg

Irritasjonen til Steve Jobs skal stamme fra forholdet hans med Googlesjefen Eric Schmidt. Schmidt var styremedlem hos Apple fra 2006 til 2009, samtidlig som han var sjef for Google, men forlot Apple da Googles Android-plattform begynte å ta form.

Da Steve Jobs så at Google lanserte en konkurrende plattform skal han ha følt seg forrådt. Ifølge forfatteren av den kommende biografien skal han ha kalt Android et «stjålet produkt», og misnøyet skal ha toppet seg i januar 2010 da HTC lanserte en Android-mobil som Jobs mente stjal enda flere iOS-funksjoner - blant annet multitouch.

Ingen nåde

Siden den tid har Apple saksøkt både HTC og andre Android-produsenter opptil flere ganger. Patentkrigen de har gående med Samsung er tross alt bare en del av de mange patentsøksmålene som har flydd de siste årene. I et intervju til biografien skal Jobs ha fått utløp for sin frustrasjon:

«- Jeg vil bruke mine siste døende dager om jeg så må, jeg vil bruke hver eneste penny av Apples 40 milliarder dollar i banken for å rette denne feilen. Jeg skal knuse Android fordi det er et stjålet produkt. Jeg er villig til å gå til termonukleær krig for å få det til.»

I tillegg skal han ha konfrontert Schmidt etter Android-lanseringen, da Schmidt angivelig ville lappe sammen forholdet.

«Jeg vil ikke ha pengene dine. Hvis du tilbyr meg fem milliarder dollar vil jeg ikke ha det. Jeg har nok av penger. Jeg vil at du skal bruke våre ideer i Android. Det er alt jeg vil.»

Den nye avsløringen forteller mye om hva slags person Steve Jobs var, og til hvilke lengder han var villig til å gå for å beskytte produktene sine. Han bør kanskje likevel ha husket sine egne ord fra 1994, da han fortalte verden om Apples syn på stjeling:

Les også: Se hva Apple stjeler fra Android

(Kilde: CBS News)

Les også
Apple – det lukkede selskapet
Les også
Apple-kritiker løy om Foxconn-fabrikker
Les også
Dette er verdens beste arbeidsplass
Les også
Femten myter om Mac
Les også
Nye Apple-ansatte må jobbe med falske produkter
Les også
DuckDuckGo: Den kule andungen
Les også
Dette er nytt i Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Les også
HTC-telefoner kan bli bannlyst i USA i 2012
Les også
Dette googlet vi mest i 2011
Les også
Her er de grønneste elektronikk-selskapene
Les også
MC Hammer denger løs på Google
Les også
– Onsdag slår Nokia knockout på iPhone
Les også
Apple oppgraderer Macbook Pro-serien
Les også
Apple iPhone 4S: iPhone 4S Henger med i tetsjiktet
Les også
Her er prisen på iPhone 4S
Les også
Slik blir din nye Android-mobil
Les også
Nå er iPhone og iPad forvandlet
Les også
Her er Steve Jobs' største suksesser
Les også
Apple regner med enormt høst-salg
annonse