Til hovedinnhold

Steve Jobs ville hevne seg på Google

– Jeg skal ødelegge Android, fordi det er et stjålet produkt.

Niklas Plikk

Selv om biografien til den avdøde Apple-sjefen Steve Jobs er lansert enda, har et par høydepunkter fra boken lekket ut på nettet. Blant annet skal Steve Jobs ha ønsket å ødelegge Googles Android-plattform, fordi han mente de hadde stjelt så mye fra Apples iPhone.

Ville hevne seg

Irritasjonen til Steve Jobs skal stamme fra forholdet hans med Googlesjefen Eric Schmidt. Schmidt var styremedlem hos Apple fra 2006 til 2009, samtidlig som han var sjef for Google, men forlot Apple da Googles Android-plattform begynte å ta form.

Da Steve Jobs så at Google lanserte en konkurrende plattform skal han ha følt seg forrådt. Ifølge forfatteren av den kommende biografien skal han ha kalt Android et «stjålet produkt», og misnøyet skal ha toppet seg i januar 2010 da HTC lanserte en Android-mobil som Jobs mente stjal enda flere iOS-funksjoner - blant annet multitouch.

Ingen nåde

Siden den tid har Apple saksøkt både HTC og andre Android-produsenter opptil flere ganger. Patentkrigen de har gående med Samsung er tross alt bare en del av de mange patentsøksmålene som har flydd de siste årene. I et intervju til biografien skal Jobs ha fått utløp for sin frustrasjon:

«- Jeg vil bruke mine siste døende dager om jeg så må, jeg vil bruke hver eneste penny av Apples 40 milliarder dollar i banken for å rette denne feilen. Jeg skal knuse Android fordi det er et stjålet produkt. Jeg er villig til å gå til termonukleær krig for å få det til.»

I tillegg skal han ha konfrontert Schmidt etter Android-lanseringen, da Schmidt angivelig ville lappe sammen forholdet.

«Jeg vil ikke ha pengene dine. Hvis du tilbyr meg fem milliarder dollar vil jeg ikke ha det. Jeg har nok av penger. Jeg vil at du skal bruke våre ideer i Android. Det er alt jeg vil.»

Den nye avsløringen forteller mye om hva slags person Steve Jobs var, og til hvilke lengder han var villig til å gå for å beskytte produktene sine. Han bør kanskje likevel ha husket sine egne ord fra 1994, da han fortalte verden om Apples syn på stjeling:

Les også: Se hva Apple stjeler fra Android

(Kilde: CBS News)

annonse