Til hovedinnhold

1,4 millioner nordmenn ønsker mobilbetaling

Av de som er positive til å bruke mobilen som lommebok, er kjøp av parkering og kinobilletter det mest populære (88 prosent), etterfulgt av billett på buss, tog og trikk (84 prosent).

- Det har vært snakk om å bruke mobilen som lommebok i snart 10 år uten at noe særlig har skjedd. Ruter-diskusjonen i Oslo er et eksempel på at gammel vane er vond å vende, sier Marius Halle, innholdssjef i NetCom.

Nå kommer derimot mobilbetaling for fullt.

- Om ikke lenge kan du betale kinobillett med mobilen, det er kun noen detaljer som gjenstår før dette blir lansert på utvalgte kinoer. Vi har allerede implementert mobilbetaling på parkering, piggdekkavgift i Oslo og på brusautomater. Erfaringene er gode og vi ser at kundene benytter seg av mobilbetaling når det er enkelt.

Mobilen som betalingskort på butikken

Undersøkelsen viser at 35 prosent ønsker å handle matvarer med mobilen. Det betyr at nesten en halv million nordmenn kunne tenke seg å droppe kontanter og kort når de går på butikken. De yngste er mest positive, og menn er overveiende mer positive enn kvinner.

- For 30 år siden var skepsisen mot minibanker stor. Så kom betalingsterminalene og skepsisen var ikke noe mindre. At det fremdeles er noe skepsis til å bruke mobilen som lommebok er ikke overraskende. Men når løsningene er etablerte kommer dette til å bli like vanlig som minibank og kortterminaler, sier Halle.

Gammel vane vond å vende

Av de som ikke ønsker å benytte mobilen som lommebok, svarer 52 prosent at de foretrekker å betale på gamlemåten. Bare 26 prosent oppgir manglende sikkerhet som årsak til at de ikke vil betale over mobilregningen. Kun fire prosent sier de ikke visste at mobilbetaling var teknisk mulig.

Dette er de mest populære varene å betale med mobilen:

VAREKrysse avByttVET IKKE
Parkering88 %  6 %    5 %
Kinobillett88 %   7 %5 %
Billett på buss/trikk/tog  84 %8 %8 %
Bøker46 %42 %12 %
Bensin45 %47 %9 %
Matvarer35 %55 %10 %

Les også: 1 av 8 kjøper billett med mobilen i 2015

Les også
– Mobilbetaling for usikkert
Les også
Både NetCom og Telenor har trøbbel
Les også
Nå får du fastpris hos NetCom
Les også
55 NetCom-butikker spretter frem
Les også
– Google tester mobilbetaling
Les også
1 av 8 kjøper billett med mobilen i 2015
annonse