Til hovedinnhold

Kameratilkobling til iPad

Vil Apple iPad revolusjonere forbrukernes medievaner?

Apple åpnet tidligere denne måneden for at kunder kunne forhåndsbestille tilbehør til iPad. Dette er selvsagt bare interessant for de som også har forhåndsbestilt selve iPad`en, men det ble i følge macworld.com stor oppstandelse da selveste kameratilkoblingen, det viktigste tilbehøret, ikke ble lagt ut til forhåndsbestilling sammen med alt det andre tilbehøret.

Men i løpet av helgen ble også kameratilkoblingen lagt ut for bestilling på Apples nettside, og dermed er det nok mange som puster lettet ut.

For det er knyttet store forventninger til hvordan iPad vil fungere som en primær plattform til lagring og behandling av bilder. Pakken med kameratilkoblingen vil i så fall være et svært viktig tilbehør.

Disse to pluggene gjør at du kan laste opp bilder til iPad fra kamera eller SD-kort.

Tilkoblingssettet består av: to iPad tilkoblingsplugger, én som kan lese SD-kort, og én med USB for kameratilkobling. Når en benytter tilkoblingspluggene vil iPad`en automatisk kjøre Photos app som lar deg velge hvilke bilder du ønsker å importere. Den vil støtte vanlige fotoformater som for eksempel JPG og RAW.

Pakken med kameratilkoblingspluggene koster kroner 172,50 (USD 29) og skal være klar for utsending rundt 12. april.

Apples ipad skal selges i to ulike versjoner. Én med Wi-Fi og den andre med både Wi-Fi og 3G. Den første er i følge Apple klar for utsendelse 12. april, mens den andre skal være klar i slutten av april.

annonse