Nyhet

En ekte flyvende X-Wing

Mange folk i alle aldre har en drøm om å fly en X-Wing Fighter slik som Luke Skywlker i Star Wars.
Noen tar derimot guttedrømmen litt lenger.
De vil kjempe det onde imperiet med en ekte X-Wing.
Les også:
Bli en ekte Jedi ridder.
Kommer fremtiden snart?
Topp tre nettkjendiser.

Imponerende effekter

George Lucas imponerte alle i sin tid med de første Star Wars filmene. Spesialeffektene var mildt sagt formidable til å være på 70-tallet. Noen ekte X-Wing hadde han derimot ikke på settet, der gikk det for det meste i modeller av varierende størrelse.

Romklubben Polecat Aerospace fra California ville derimot ikke la det være med guttedrømmen. De har defor bygd en ekte X-Wing som visstnok skal kunne fly.

Gale entusiaster

- Vi er en gruppe med mildt sagt gale rakettentusiaster. Vi bestemte oss for dette prosjektet i forbindelse med feiringen av Star Wars sitt 30-års jubileum, skriver gruppen på sin nettside.

I tillegg til X-Wing gjenskaper de også en rekke andre flygende objekter fra Star Wars filmene, men det er helt klart denne fighteren som er mest imponerende.

Den er utstyrt med hele fire motorer, slik sine forbilder er og er hele 6 meter lang og har et vingespenn på over 5 meter. Vingene kan, slik en filmatisert X-Wing, spres i angrepsposisjon og samles for en trygg landing.

Denne funksjonen var visstnok noe av det vanskeligste å få til. Det tar over et halvt minutt før vingene går fra for eksempel angrep til landing så helt som i Star Wars er den ikke. Denne effekten er uansett ikke veldig funksjonell. Landingen må nemlig foretas ved hjelp av tre fallskjermer ifølge Gizmodo.

Klar for test

Maskinen er nå, etter mye arbeid, ferdigmalt og klar for test. Testdato er satt til 10. oktober og det blir spennende å se om modellen takler påkjenningene. Om noe skulle gå galt har heldigvis byggelaget vært smarte nok til å inkludere en egen R2D2 i modellen.


Flere bilder og mer info kan du lese på klubbens hjemmeside polecataerospace.com.

annonse