NyhetLek med baller som ikke fins

Microsoft viser interaktivt hologram

Se den stilige videoen.

Microsoft har vært aktive i det siste og har blant annet vist frem en teknologi som bruker huden som berøringsskjerm.

Et annet produkt som føyer seg inn i denne innovative rekken er HoloDesk – et interaktivt hologramsystem som lar deg leke med virtuelle objekter.

Dynamiske endringer

HoloDesk kombinerer Microsofts egen Kinect-sensor med en stråledeler for å skape et virtuelt 3D-miljø som brukeren kan manipulere ved hjelp av hendene.

Dette er mulig takket være en toppmontert projektor som viser et bilde nedover mot et arbeidsområde, mens et halvt forsølvet glass gjør det mulig å se hva som foregår.

Når man plasserer hendene innenfor det virtuelle 3D-miljøet, oppdager Kinect-sensoren hva man holder på med, og sender deretter informasjon til displaysystemet som oppdaterer sine virtuelle elementer dynamisk.

Virkelige objekter

Systemet benytter seg i tillegg av et webkamera som sporer plasseringen til brukerens hode, slik at det projiserte bildet holder seg konstant på plass. Dette betyr at man kan bevege på hodet og se på hologrammet fra ulike vinkler uten å miste synkroniseringen mellom hendene og de virtuelle objektene.

HoloDesken fungerer med virkelige objekter også, og alt man plasserer inne i displayet blir tatt med i simuleringen på grunn av Kinect-sensoren.

Ta en titt på den stilige teknologien på denne videoen fra YouTube:

(Kilde: TechNet)

Les også
Microsofts nye hologram nærmer seg Star Wars
Les også
Bærbart mikroskop bruker hologram istedenfor linser
Les også
Bruker huden som berøringsskjerm
Les også
Flyplass bruker holografisk skrankepersonell
Les også
Holder holografisk motevisning
Les også
3D-hologramet er her
annonse