Til hovedinnhold

Når kommer Nikon D7100?

Nikon har invitert D7100-eiere på kurs, men det kameraet finnes offisielt ikke.

OPPDATERING: (15.09.2011)
Vi har fått en bekreftelse fra Nikon om at dette dreier seg om en skrivefeil.

Mange produsenter tilbyr kurs i å bruke deres eksisterende kameramodeller - det er en velkjent sak - men at Nikon nå også tilbyr kurs i å bruke modeller som IKKE eksisterer, var nytt for oss!

Nå har imidlertid Nikon sendt ut invitasjon til kurs for blant andre de som eier D7100, et modellnavn som vi ennå ikke har sett noe til fra offisielle kilder. Bortsett fra i kursinvitasjonen da, som du også finner her:

Noe offisielt har vi naturlig nok ikke om D7100 ennå, så vi kan ikke si mye med sikkerhet, annet enn at det er ventet en eller flere systemkameraer fra Nikon i den nærmeste fremtid, etter at de for ikke lenge siden lanserte en skokk med kompakter men ikke noe speilreflekskamera eller speilløst systemkamera.

Nikon D7000

Dersom D7100 skulle vise seg å være et reelt produkt, er det høyst sannsynlig en erstatter for entusiastmodellen D7000, som vi testet i vinter og tildelte mye velfortjent skryt.

Les vår test av Nikon D7000

Er det noe som teller MOT at en D7100 snart ser dagens lys, så er det at D7000 strengt tatt ikke er modent for utskiftning riktig ennå. Det er fremdeles et svært godt kamera, sammenlignet med de fleste konkurrentene på samme nivå, og Nikon har langt flere eldre modeller som er klare for utskiftning enn dette. Både D300s og D700 er etter hvert gamle og grå, og bør erstattes av nye versjoner før en D7100 viser seg, etter vår mening.

annonse