Til hovedinnhold

Nå kan Windows kjøre Android-apps

BlueStacks App Player tar moroa fra mobilen til datamaskinen.

Vegar Jansen

Android, som er Googles operativsystem for mobile enheter, vinner stadig terreng. I dag trenger du ikke bla opp med mange tusenlapper for en Android-mobil, og plattformen finner du ellers på en rekke populære nettbrett.

Men et operativsystem er strengt tatt ikke mer interessant enn programmene det klarer å kjøre. Og derfor er det også hundretusenvis av Apps, altså små programmer og spill, som kan lastes ned etter ønske. Mange Apps er gratis, mens andre koster noen kroner.

Virtuelt i Windows

Frem til nå har det ikke vært mulig å kjøre disse applikasjonene på noe annet enn Android-plattformen, men noen har villet det anderledes. Et selskap kalt BlueStacks har utviklet en virtualiseringsteknologi som lar Android-apps kjøre på Windows. Ifølge WinRumors skal det ha tatt ti personer to år å utvikle løsningen.

BlueStacks App Player, som programmet heter, er enkelt og greit en Windows-gadget. Den skal virke både på 32- og 64-bits utgaver av Windows, inkludert det kommende Windows 8. En versjon for Mac OS skal også være på trappene.

Programmet kommer med ti Apps inkludert. Dersom du ønsker kan du installere flere, og en egen App (BlueStacks Cloud Connect) lar deg også overføre Apps fra en mobiltelefon med Android. Dette krever dog at du knytter programmet opp mot Facebook-kontoen din.

BlueStacks App Player er i skrivende stund i alfa-versjon, så vi kan ikke borge for stabiliteten eller kvaliteten. Men vi har lekt oss litt med noen av de medfølgende applikasjonene, og kan fortelle at det fungerer på vårt 32-bit Windows 7-oppsett.

Mer informasjon og lenke til nedlasting finner du på BlueStacks hjemmesider

Kilde: WinRumors

annonse